mmmEggies bakken eieren op CAH Dronten

mmmeggies bakken eieren op CAH Dronten, promotie ei

zaterdag 17 januari 2015
aangepast: dinsdag 20 januari 2015

De mmmEggies bakten vrijdag 16 januari eieren voor studenten, medewerkers en aanwezigen uit het bedrijfsleven op de Christelijke Agrarische Hogeschool Vilentum in Dronten.

Gratis ontbijten met een eitje. Dat konden alle studenten, medewerkers en afgevaardigden uit het pluimveebedrijfsleven vrijdag 16 januari op de CAH Dronten. Het ontbijt werd aangeboden door het lectoraat Gezonde Pluimveehouderij, de mmmEggies, trotse legpluimveehoudsters die met passie het Nederlandse ei promtoten, en een aantal bedrijven uit het pluimveebedrijfsleven. De mmmEggies togen in alle vroegte naar Dronten om te zorgen voor heerlijk gekookte en gebakken eieren.

Creatieve, frisse ideeën
Na het heerlijke ontbijt presenteerden zeven groepjes tweede jaars studenten de resultaten van hun opdracht Marketing en Communicatie. De opdracht onder aanvoering van lector Gezonde Pluimveehouderij Ruud Zanders betrof de positionering van het Nederlandse ei en de Nederlandse kip onder de noemer van Hollandsch Glorie.

Leuke frisse ideeën van de studenten om op creatieve en moderne wijze eieren te promoten. De gedachte dat eieren ongezond zijn en je maximaal twee eieren per week mag eten, leeft bij veel ouderen. De jeugd heeft de toekomst en daarom is het belangrijk dat kinderen opgroeien met het feit dat eieren gezond en lekker zijn.

Optimaliseren door combineren
Op uitnodiging van Hollandsch Glorie woonden de mmmEggies de voordrachten en het overleg met het bedrijfsleven bij. De mmmEggies raakten nog enthousiaster door de eigentijdse ideeën en diverse tips van de aanwezigen. “De studenten hebben leuke, moderne ideeën die jong en oud aanspreken. Dit is echt optimaliseren door combineren,” concludeert vertelt mmmEggie Maartje Gussinklo. Een mooi uitgangspunt voor samenwerking tussen sector, bedrijfsleven en onderwijs.


 
 

blij met een ei

Tekst: Monique van Loon

Deel deze pagina

Lees ook


Gerelateerd op dossier mmmEggies

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen