Blog Vera Lardinois: Bijzonder om mee te maken

woensdag 3 juni 2015
aangepast: woensdag 10 juni 2015

Na een drukke week; Chicks are Cool dance event, feesten en kippen laden kwamen we zondagavond aan de voet van de berg. Het laatste half uur wou ik zelf rijden. Dus in de tweede versnelling de Alpe d'Huez op.

Ik ben onderweg uitgestapt, foto gemaakt en dacht ‘Wow, wil ik deze berg drie keer op gaan fietsen?’ We kwamen aan in ons  5 persoons appartement en ik voelde me echt opgehokt.  Wat klein voor ons vijven.  Gesproken over welzijn…

La Bérarde

Maandagochtend fietsen met de BIG Challenge groep. Kei gezellig en prachtige natuur. Wat een belevenis.  De rit was goed om te doen. Mooi om de bergen te fietsen, toch weer wat anders als die heuveltjes bij ons in het Limburgse land.  Maar wat een hitte!  Daar moet ik nog aan wennen. Helm af is ook geen optie. Acclimatiseren heet zoiets geloof ik. 

’s Avonds de uitreiking van de Bas Mulder Award. Mooi om te horen wat die jonge onderzoekers voor goede resultaten halen met geld van Alpe d’HuZes. Ze vertelden met passie wat ze onderzoeken. Allemaal knappe koppen.

Veel geld opgehaald met onze acties

De motivatiebijeenkomst op dinsdagmorgen. Van allerlei instructies gehad op de pluimveeapp maar niet dat ik tissues moest meenemen. Indrukwekkende verhalen! Heel bijzonder, daar krijg je ook kracht door. 

Je hoort het lied van ‘Dichter bij de hemel kom ik niet’. Ik had het nog nooit gehoord, ook nog nooit de Alpe d’HuZes op tv gezien. Gewoon mezelf opgegeven toen ik ervan hoorde. En wat hebben we als boeren veel geld ingezameld: tot nu toe 582.725 euro. 

En allemaal 100 procent naar KWF. Prachtig toch! Met BIG Challenge zijn we de grootste groep binnen Alpe d’HuZes. Natuurlijk verkopen we hier ook van die Coole T-shirts. Mooi om te zien hoe heel veel mensen daar in rond lopen. Goed voor onze sector!

Het is bijzonder om hier deze week mee te maken.  Iedereen doet zijn ding waar hij of zij goed in is. En samen in de strijd tegen kanker. Met ons geweldig pluimveeteam zetten we ons beste beentjes voor. Volg ons donderdag via social media en tv.

Tekst: Vera Lardinois

Beeld: Monique van Loon

Deel deze pagina

Lees ook


Reacties

 • Rina Aitatus

  Rina Aitatus, 03-06-'15 10:09

  Geweldig wat je doet, weet zeker dat je het kunt. Go for or.

 • Elin

  Elin, 03-06-'15 11:41

  Heeeeel veel succes....

  Groetjes voor jullie allen van de Backbiertjes

 • Christa

  Christa, 03-06-'15 12:08

  Vera, je bent echt een 'coole chick' . Ik zag gisteren al de foto's op de FB van Big Challenge. Ook hier al tissues nodig, indrukwekkende groep en die teksten op de ballonnen. Trap jij je beste verzetje dan zorgen wij voor het mentale duwtje in de rug.

 • monique schepers

  monique schepers, 03-06-'15 13:41

  Hee Chickie, Top allemaal zeker na alle gefeest ;)). Vanuit eckelrade zijn we 'online'. Enorm inspirerend wat je presteert, zowel als vriendin, buur en als ondernemer!! Ben best wel beetje trots op zo'n coole achterbuur chick.! Go for it..xxx

 • Emily

  Emily, 04-06-'15 18:18

  He Boum, geweldig waar haal je de energie vandaan. iets anders dan 'even' naar Zeeland fietsen. zijn de spaken nog heel? :) groetjes en de verhalen horen we wel.

 • m

  m, 07-06-'15 0:52

  Geweldig bedrag voor KWF, hiermee helpen jullie veel mensen een berg te beklimmen die nog te vaak onneembaar lijkt te zijn maar helaas ook vaak onneembaar is.

  Bedankt allemaal

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

 • Logo van AgruniekRijnvallei
 • Logo van Coppens Diervoeding
 • Logo van Cobb Europe
 • Logo van Global Feed Mill
 • Logo van Big Dutchman
 • Logo van Vencomatic
 • Logo van Avivet
 • Logo van Kip van Oranje
 • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen