BIG Challenge pluimvee goed op weg

dinsdag 1 september 2015
aangepast: dinsdag 6 juni 2017

Vrijwilligers van BIG Challenge zijn druk bezig met de werving van nieuwe deelnemers aan BIG Challenge 2016, farmers against cancer. Deelname is nog steeds mogelijk.

Op 1 en 2 juni 2016 vindt de volgende editie van Alpe d’HuZes plaats. Ook in 2016 zet BIG Challenge zich in voor het goede doel. Meedoen met BIG Challenge is een sportieve manier om geld in te zamelen voor onderzoek naar de bestrijding van kanker. Daarnaast geeft het een boost aan je netwerk en draag je bij aan de promotie van de agrarische sector. 

Pluimveeteams
Vorig jaar deden twee pluimveeteams mee. Marian Claessens - Jenniskens, legpluimveehoudster in Ysselsteyn (L): “Een geweldige ervaring, iets doen voor een ander en zelf een cadeau voor het leven krijgen.” Marian is sinds kort lid van de stuurgroep die de organisatie van BIG Challenge op zich neemt. “Samen promoten we onze prachtige sector en dragen we een steentje bij in de strijd tegen kanker. Ik heb vorig jaar ervaren hoe warm men BIG Challenge onthaalt in Frankrijk, Geweldig!”

BIG Challenge, Alpe d’HuZes, Alpe d’HuZus
Teamcaptain Ruud Rutten: “Ik merk dat veel mensen niet precies weten hoe het precies in elkaar steekt. Het grote evenement is Alpe d’HuZes. Sinds 2009 doet een groep uit de veehouderij: BIG Challenge, jaarlijks mee. Alpe d’HuZes is de donderdag waarop deelnemers lopend of fietsend zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez opgaan en bij BIG Challenge voor € 5.000 (Alpe d’HuZes deelnemers € 2.500,-) inzamelen in de strijd tegen kanker. De Alpe d’HuZus is later ontstaan voor supporters die ook graag een keer de berg willen bedwingen en € 666,- sponsorgeld inzamelen.” 

Sponsors
Bart Janssen, vleeskuikenhouder, lid stuurgroep en deelnemer in 2013: “We hebben onlangs weer enkele grote sponsoren mogen verwelkomen: Agrifirm, Coppens en Elanco. Als stuurgroepleden en vrijwilligers helpen wij de deelnemers met de voorbereidingen, acties en sponsorwerving. Elk jaar blijkt dat het bedrag van € 5.000 per deelnemer ruimschoots gehaald wordt.”  

Opgeven is wel een optie
Dat waren vorig jaar de woorden van Hugo Bens, legpluimveehouder en ZLTO vakgroepvoorzitter pluimvee. Deelname is mogelijk als teamlid pluimvee, samen met collega’s in een bedrijventeam, meedoen met Alpe d’HuZus of als vrijwilliger. Een van de nieuwe bedrijventeams is Vitelia. Bart Janssen: “Vorig jaar kwamen ze klanten aanmoedigen en raakten zo enthousiast dat er snel een bedrijventeam geformeerd is.”
Aanmelden verplicht nog tot niets. Kijk op BIGChallenge.eu voor meer informatie. 
 

Tekst: Monique van Loon

Beeld: BIG Challenge

Deel deze pagina

Lees ook


Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen