BIG Challenge haalt dit jaar 630.000 euro op

vrijdag 2 oktober 2015

Met de deelname aan Alpe d’HuZes 2015 heeft de BIG Challenge actie van de Nederlandse land- en tuinbouw 630.000 euro bijgedragen aan de strijd tegen kanker.

Dit is 5,2 procent van al het geld dat Alpe d’HuZes dit jaar bijeen bracht. BIG Challenge is een actie vanuit de Nederlandse land- en tuinbouw in de strijd tegen kanker. Het was dit jaar de zevende keer dat varkens, pluimvee- en melkveehouders, dierenartsen, voerleveranciers en andere betrokkenen onder noemer BIG Challenge aan Alpe d’HuZes deelnamen.

769 fietsers en runners
In zeven jaar tijd gingen er vanuit het BIG Challenge team 769 fietsers en runners de strijd met de berg aan. Samen haalden zij in zeven jaar 5,3 miljoen euro op voor de strijd tegen kanker. Dit geld is voor 100 procent gedoneerd aan het Alpe d’HuZes/KWF-Fonds.

Ook komend jaar is BIG Challenge weer van de partij. Er is nog ruimte voor fietsers en runners die deel willen nemen aan BIG Challenge 2016.  BIG Challenge nodigt dit jaar vooral mensen uit de akker- en tuinbouw uit om mee te doen. Meld je aan via www.bigchallenge.eu

Tekst: Ruben van Boekel

Beeld: Jannemieke Termeer

Deel deze pagina

Lees ook


Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen