Corien Wolfs nieuw bestuurslid Kipkiplekker

Moergestel, maandag 19 oktober 2015
aangepast: woensdag 21 oktober 2015

Corien Wolfs vleeskuikenhouder uit Moergestel is het nieuwe bestuurslid van Kipkiplekker: de stichting die kip promoot en het maatschappelijk draagvlak voor de pluimveesector wil vergroten. Corien heeft samen met haar man Peter een vleeskuikenbedrijf.

Stichting Kipkiplekker, de organisatie van vleeskuikenhouders die Nederlandse pluimveesector promoot. Sinds de opheffing van het Productschap  moet de stichting zelf zorgen voor de financiële middelen. Vleeskuikenhouders die lid zijn kunnen gratis materialen aanvragen en dragen bij aan de promotie van de vleeskuikensector.

Nieuw bestuurslid
Corien en Peter houden 140.000 gangbare vleeskuikens in het Brabantse Moergestel. Corien: „Ik wil me graag inzetten voor Kipkiplekker om het imago van de vleeskuikenhouderij te verbeteren. Samen brengen we een genuanceerd beeld naar buiten over het welzijn en de gezondheid van vleeskuikens. Ik hoop dat de Nederlandse vleeskuikenhouderij zich blijft profileren als één sector. We kunnen met zowel de scharrel- als de traditionele vleeskuikenbedrijven één geluid naar buiten brengen om het maatschappelijk draagvlak te vergroten. Ik ben trots op mijn bedrijf, heb respect voor dieren en wil dat graag uitdragen.”

Trots uitdragen
Kipkiplekker heeft met Nepluvi en SKIP (Stichting Kip Promotie) regelmatig overleg over de promotie van kip en de vleeskuikensector. Samen hebben ze een culinaire kipbijeenkomst georganiseerd. Redacteurs van Margriet, Libelle,  Gezond.nl etc. kwamen naar het bedrijf van Jolanda van de Kruijs om met eigen ogen te zien hoe gangbare vleeskuikens gehouden worden en kipproducten te proeven. Ook heeft Kipkiplekker op de 50+  beurs gestaan. Kipkiplekker heeft meegewerkt aan de imagocampagne van NEPLUVI. Jolanda van de Kruijs werkte mee aan een advertorial in de Libelle, Vleeskuikenhouder Bart Janssen werkte mee aan een reportage in 100% NL en Thalina aan een reportage in Vriendin. HP de Tijd publiceerde een artikel over ‘Kip ik heb je’.  „We maken de bijdragen voor deze bladen aan de hand van de stijl en de lezers van betreffende media en bereiken met goede verhalen veel publiek,” zegt Arjan van Dijk van Nepluvi.

Doe mee
Het bestuur, nu bestaande uit Jolanda van de Kruijs, Ardi van Erp, Martien Vroone en Corien Wolfs, zoekt nog extra bestuursleden en vrijwilligers om de activiteiten te ondersteunen. Denk aan open dagen, beurzen, schoolbezoek en meedenken over promotie. Natuurlijk kunnen pluimveehouders ook gewoon lid worden en een financiële bijdrage leveren. Voor meer informatie kun je contact op nemen met Jolanda.

Tekst: Monique van Loon

Beeld: Twitter & Monique van Loon

Deel deze pagina

Lees ook


Meer artikelen uit Moergestel

Gerelateerd op dossier promotie

Reacties

 • Hugo Bens

  Hugo Bens, 20-10-'15 19:05

  Heel veel succes Corien! Jij bent trots op jouw bedrijf en de sector mag trots zijn op jou en de andere bestuursleden. Go4it!

 • Peter Swinkels

  Peter Swinkels, 21-10-'15 6:55

  proficiat Corien en proficiat Kipkiplekker met deze fanatieke Dame.

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

 • Logo van AgruniekRijnvallei
 • Logo van Coppens Diervoeding
 • Logo van Cobb Europe
 • Logo van Global Feed Mill
 • Logo van Big Dutchman
 • Logo van Vencomatic
 • Logo van Avivet
 • Logo van Kip van Oranje
 • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens