Aftrapbijeenkomst BIG Challenge

Wageningen, maandag 23 november 2015
aangepast: dinsdag 24 november 2015

BIG Challenge, farmers against cancer, startte zaterdag met een aftrapbijeenkomst voor de Alpe d'HuZes 2016. Dit jaar gaan maar liefst drie teams pluimveehouders mee fietsen en wandelen met de Alpe d'HuZes.

Op zaterdag 21 november startte het nieuwe seizoen officieel met de aftrapbijeenkomst op de Universiteit van Wageningen. Met al ruim 200 deelnemers zijn de ‘boeren’ weer goed vertegenwoordigd op de Alpe d’HuZes op 1 en 2 juni van het volgende jaar.

Informatiemarkt
Het vaste team van 36 vrijwilligers en Betty van de Berg, de rose finish-miss, verwelkomde de nieuwe deelnemers. Een informatiemarkt, opgebouwd uit de 21 bochten van de Alpe d’Huez, met in elk kraampje informatie over de accomodatie, materialen, vrijwilligerswerk, sponsorwerving etc. waarin de nieuwe (kandidaat) deelnemers de nodige eerste informatie op konden doen.

Opgeven is geen optie
Na de aftrap door Betty, met de nodige humor,  hield voorzitter Toine van Toor een inspirerend verhaal over deelname met BIG Challenge aan Alpe d’HuZes. “Opgeven is geen optie, dat kan een kankerpatiënt ook niet. Meedoen is een ervaring voor het leven; geef jezelf dat cadeau voor de rest van je leven.” Familieleden raadde hij dan ook aan om vooral mee te gaan want het is niet uit te leggen wat je daar meemaakt.

Doel 2016
Herman Houweling startte met BIG Challenge in 2009. In 7 jaar haalde BIG Challenge € 5.377.702 op voor KWF en is daarmee de derde grootste fondsenwerver van KWF.  De doelstelling van BIG Challenge is allereerst veel geld ophalen voor KWF, de trots en saamhorigheid in de agrarische sector vergroten en de agrarische sector bij een breed publiek promoten. Als doel voor 2016 wil BIG Challenge deelnemen met 23 teams van minimaal 8 en maximaal 10 personen en minimaal € 1.000.000 inzamelen.

Kankerbestrijding is en blijft heel hard nodig. Het is nog steeds doodsoorzaak nummer 1 en jaarlijks komen er ruim 100.000 nieuwe gevallen bij en sterven 44.000 mensen overlijden aan kanker.

Chicks are Cool
BIG Challenge heeft dit jaar drie pluimveeteams. Een aantal van hen fietste of liep vorig jaar ook al mee. Marc van der Locht, gaat voor de derde keer meefietsen: ‘Je raakt gewoon besmet door het BIG Challenge virus en dat laat je niet meer los. Ik heb geen speciaal iemand of doel waarvoor ik mee doe maar je helpt er anderen mee.’ 

‘Samen met je team organiseren we mooie acties waarbij we de pluimveehouderij promoten en een hoop geld binnenhalen voor het goede doel. Mensen schrikken wel eens van het bedrag dat we in mogen zamelen: € 5.000 per deelnemer. Maar dat valt in praktijk altijd mee. Gemiddeld hebben de BIG Challenge deelnemers over de jaren ruim € 7200 per deelnemer ingezameld.’

Er is nog ruimte voor minimaal twee pluimveehouders. Wil je mee doen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met de teamcaptains Peter Swinkels 06 53 35 41 49, Ruud Rutten 06 52 74 51 11 of Bart Janssen 06 21 24 13 88. Kijk voor meer informatie ook op bigchallenge.eu

Tekst: Monique van Loon

Beeld: Monique van Loon

Deel deze pagina

Lees ook


Meer artikelen uit Wageningen

Gerelateerd op dossier BIG Challenge

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen