Barneveld krijgt Poultry Innovation Lab

Barneveld, dinsdag 17 november 2015

In Barneveld komt een Poultry Innovation Lab, waar kennis en innovaties binnen de pluimveesector een plek krijgen.

Het Poultry Innovation Lab zal door het Poultry Expertise Centre worden ingezet voor praktijktraining en kennisoverdracht. Het gaat om een steeds wisselende stalomgeving, waarin leerlingen, studenten en professionals bezig kunnen zijn met de praktijk en praktijkinnovaties.

Op 26 november wordt de eerste steen van het Poultry Innovation Lab gelegd door burgemeester Van Dijk van Barneveld.  In het Poultry Innovation Lab in Barneveld is straks plaats voor een pluimveestal met 2 units, één voor 1.000 vleeskuikens en één voor 1.000 leghennen.

Daarnaast komt er een gebouw met bezoekersruimten en een informatiecentrum. Het Poultry Innovation Lab richt zich in het bijzonder op de internationale markt, meldt het Poultry Expertise Centre in een persbericht.

Tekst: Tom Schotman

Beeld: Poultry Expertise Centre

Deel deze pagina

Lees ook


Meer artikelen uit Barneveld

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje

Highlights vleeskuikens & leghennen