BIG Challenge Pluimvee goed van start

maandag 25 januari 2016
aangepast: dinsdag 26 januari 2016

Op vrijdag 22 januari kwamen de BIG Challenge pluimveeteams bijeen in ‘Die Blitzhütte’ van Peter en Toos Swinkels in Moergestel. Een gezellige avond met veel informatie. Elkaar beter leren kennen, samen acties bedenken om samen de top van de Alpe d’Huez te bedwingen op 2 juni 2016.

Het Pluimveeteam is dit jaar weer groter dan vorige jaren. In 2016 gaan 25 pluimvee deelnemers, pluimveehouders met een leg- of vleespluimveebedrijf en mensen werkzaam in de pluimveehouderij, de Alpe d’Huez lopend of fietsend bedwingen. Een aantal van hen doet voor de tweede keer mee. Marc van der Locht gaat voor het derde achtereenvolgend jaar fietsend de berg bedwingen. “Dit gevecht stelt niets voor als je het vergelijkt met de mensen die iedere dag moeten vechten tegen de ziekte kanker,” aldus Marc. “Opgeven is geen optie.”

Pluimveeteam sponsoren

De pluimveedeelnemers zijn allen enthousiast gestart met het werven van sponsoren. Er zijn veel bedrijven die graag met hun logo op het Alpe d’HuZes-shirt staan op de grote dag in juni. Wilt u met uw bedrijf het pluimveeteam sponsoren en uw logo op het shirt? Neem dan contact op met teamleider Ruud Rutten (06 – 52 74 51 11, r.rutten@vepymo.nl).

De pluimveedeelnemers hebben enthousiaste ideeën voor sponsoracties en promotie van de pluimveesector. Spontaan ontstond het idee van legpluimveehouder Piet Classens; hij geeft 40% van de opbrengst van zijn voetbalfanwinkel aan BIG Challenge. Bekijk hier de site en vermeld BIG Challenge bij uw bestelling.

Ook door de verkoop van Coole T-shirts, handdoeken, eieren en BIG Challenge bier promoten de deelnemers de pluimveesector en dragen bij aan KWF in de strijd voor een goed, gezond en gelukkig leven met kanker.
Op www.bigchallenge.eu kunt u zoeken op team pluimvee of op naam van een deelnemer en de actiepagina’s bekijken. 

BIG Challenge

Varkens-, pluimvee- , melkveehouders, akkerbouwers en anderen die in de veehouderijsector werkzaam zijn, zetten zich ook in 2016 in voor de strijd tegen kanker. Die vreselijke ziekte die zoveel ellende en onmacht veroorzaakt in onze maatschappij. 

Een ziekte die toeslaat bij 1 op de 3 mensen en die grote gevolgen heeft voor familieleden, vrienden en collega’s. Ook in de veehouderij. Daarom klimmen zo’n 212 deelnemers uit de agrarische sector op 2 juni 2016 zo vaak mogelijk de Alpe d’Huez op met als doel zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het onderzoek naar kanker.

In 7 jaar haalde BIG Challenge 5.377.702 euro op voor KWF en is daarmee de derde grootste fondsenwerver van KWF. Doel dit jaar is om 1.000.000 euro in te zamelen. De doelstelling van BIG Challenge is allereerst veel geld ophalen voor het kankeronderzoek en daarnaast de trots en saamhorigheid in de agrarische sector vergroten en de agrarische sector bij een breed publiek promoten.

Kankeronderzoek is en blijft heel hard nodig. Het is nog steeds doodsoorzaak nummer 1 en jaarlijks komen er ruim 100.000 nieuwe gevallen bij en sterven 44.000 mensen aan kanker. 

De BIG Challenge-fietsers maken deel uit van de ongeveer 5.000 deelnemers die dit jaar deelnemen aan Alpe d’HuZes.

Tekst: Monique van Loon

Beeld: Monique van Loon

Deel deze pagina

Lees ook


Gerelateerd op dossier BIG Challenge

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen