BIG Challenge heeft al half miljoen ingezameld

De finish van Big Challenge in 2015.

woensdag 9 maart 2016
aangepast: maandag 14 maart 2016

BIG Challenge, het boerenteam van de Alpe d'HuZes, heeft voor dit jaar al 549.918 euro ingezameld voor de strijd tegen kanker. Hun streven is een eindbedrag van meer dan een miljoen euro.

Vorig jaar droegen de agrariërs in totaal 630.000 euro bij, wat neerkwam op 5,2 procent van het totaalbedrag van het evenement in de strijd tegen kanker. Dit jaar doen er voor het eerst drie pluimveeteams mee. 

Het BIG Challenge-team doet op 1 en 2 juni mee met een team van 238 fietsers en lopers, die tot zes keer de Alpe d’Huez beklimmen. Het sponsorgeld komt ten goede aan KWF Kankerbestrijding. Toine van Toor, voorzitter van BIG Challenge, verwacht dit jaar een recordbedrag van in totaal meer dan één miljoen euro op te halen.

Farmers againt Cancer

Dit jaar doen voor het eerst mensen uit de akker- en tuinbouw mee in het agrarische team, dat in 2009 is opgericht door varkenshouder Herman Houweling. Hij overleed in 2010 na drie jaar strijden aan kanker. Het BIG Challenge team werd in eerste instantie gevormd door betrokkenen uit de varkenshouderij. Later sloten ook mensen uit de melkvee-, kalver- en pluimveehouderij zich aan bij het team dat ook wel bekend staat als ‘Farmers against Cancer’.

Meer informatie, geld doneren of meehelpen als vrijwilliger? Zie de website van BIG Challenge. Zoek op pluimvee en u krijgt de namen van de deelnemers van de drie pluimveeteams.

Tekst: Monica van der Hall

Beeld: BIG Challenge

Deel deze pagina

Lees ook


Gerelateerd op dossier BIG Challenge

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen