Hendrix Genetics neemt kalkoenbroederij Coolen over

Antoon van den Berg (CEO Hendrix Genetics) en Henk Coolen (eigenaar van broederij Coolen)

Heythuysen, dinsdag 5 april 2016

Hendrix Genetics, wereldleider op het gebied van kalkoenfokkerij, neemt kalkoenbroederij Coolen uit het Limburgse Heythuysen over. Op 26 oktober 2015 gaf Hendrix Genetics al aan een controlerend belang in Coolen te nemen, maar nu neemt het de grootste kalkoenbroederij van Nederland dus volledig over.

Henk Coolen zal Hendrix Genetics de komende jaren blijven ondersteunen bij haar Nederlandse kalkoenactiviteiten, schrijft Hendrix Genetics in een persbericht. De toekomstplannen voor de broederij bestaan onder andere uit de verdere ontwikkeling van de markt voor traditionele kalkoensoorten.

Dave Libertini, Managing Director van de Business Unit Kalkoenen van Hendrix Genetics: „We zijn blij met deze transitie en de vele voordelen die deze overname met zich mee zal brengen voor onze klanten, onze medewerkers en ons bedrijf. Dit is een logische volgende stap voor ons. De toevoeging van kalkoenbroederij Coolen versterkt ons wereldwijde netwerk van kalkoendistributie.”

‘Beste voor onze klanten’

„Het proces met het team van Hendrix Genetics is erg positief verlopen en ik ben er van overtuigd dat de beslissing om samen te werken met Hendrix Genetics de beste is voor de broederij, onze medewerkers en onze klanten. Ik weet dat onze klanten in goede handen zijn”, zegt Henk Coolen, Managing Director van kalkoenbroederij Coolen.

Antoon van den Berg, CEO van Hendrix Genetics, voegt toe „Onze organisatie is zeer betrokken bij het succes van onze klanten over de hele wereld. Via de toegang tot onze genetica en after sales support helpen wij klanten het volle genetische potentieel van onze fokdieren te benutten. Deze overname stelt ons in staat het groeiend aantal Nederlandse kalkoenproducenten te beleveren.”

Coolen 

Coolen is een tweede generatie familiebedrijf en staat bekend als pionier in de Nederlandse kalkoensector. De laatste 50 jaar is Coolen uitgegroeid tot distributeur van ééndags kalkoenkuikens, voornamelijk gericht op de Nederlandse markt en de omliggende landen. 

Naast het runnen van de grootste kalkoenbroederij van Nederland heeft het bedrijf de laatste jaren haar activiteiten uitgebreid met concepten als ‘Flavours of the Farm’, gericht op traditionele dierproductie. www.flavoursofthefarm.nl

Tekst: Tom Schotman

Beeld: Susan Rexwinkel

Deel deze pagina

Lees ook


Meer artikelen uit Heythuysen

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen