Nieuw record tussenstand BIG Challenge

maandag 11 april 2016

Ruim 100 fietsers en lopers beeldden levensgroot het bedrag van de tussenstand van BIG Challenge, farmers against cancer, € 666.666 uit.

De werving van sponsorgeld door de veehouderij voor de Alpe d’HuZes verloopt voorspoedig. Zo’n honderd fietsers en lopers, Nederlandse boeren, hun toeleveranciers en afnemers vormden zaterdag 9 april samen het getal € 666.666,- levensgroot in een weiland naast veevoerfabriek Vitelia.

Tour BIG Challenge
Het BIG Challenge team bestaat dit jaar uit 240 mensen werkzaam in de land- en tuinbouw. Om daar één team van te smeden, was het nodig iets te organiseren om de kennismaking, onderlinge verbinding en samenwerking bevorderen. Tour BIG Challenge: een tourtocht van 129 km langs 7 bedrijven verbonden aan BIG Challenge. Zeven sportieve en maatschappelijk betrokken bedrijven: ForFarmers, Imagro, CRV, Agrifirm, De Heus, Fransen Gerrits en Vitelia. Elk bedrijf ontving de BIG Challenge-vlag van passerende fietsers en wandelaars. Die vlaggen wapperen nu trots in de vlaggenmasten van deze bedrijven.

Jongste deelnemer
De jongste deelnemer uit de groep Bram van Bommel (10), zoon van scharrelvleeskuikenhouder en opfokker Christian van Bommel, uit Castenray, gaf om 10:45 uur het startschot waarna de tourtocht langs de deelnemende bedrijf startte. De wandelaar liepen in de omgeving van Oirlo een tocht.

Dit jaar zijn er drie pluimveeteams. Kijk voor de deelnemers en meer informatie op de site. De komende maanden volgen nog diverse acties. Om zoals Marian Claessens, legpluimveehouder en lid kernteam, het verwoordde in een interview voor de locale omroep L1: „We gaan ervoor om op 1 en 2 juni de cijfers om te kunnen draaien naar het mooie bedrag van € 999.999,-, 100% voor KWF Kankerbestrijding.”

Tekst: Monique van Loon

Beeld: Jannemieke Termeer

Deel deze pagina

Lees ook


Gerelateerd op dossier BIG Challenge

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen