Opgeven is geen optie

vrijdag 13 mei 2016

Opgeven is geen optie, blog van Paul Grefte, vleeskuikenhouder in Hengevelde en deelnemer BIG Challenge aan Alpe d'HuZes.

Over een een paar weken gaan we al naar Frankrijk. Afgelopen zaterdag een trainingstocht met BIG Challenge in de Eiffel gehad. Een pittige tocht van 150 km met hoogtemeters. Mijn zwaarste tocht tot nu toe maar het was prachtig. Je moet veel eten en drinken met dat warme weer en die kilometers; we zijn ontzettend goed verzorgd door o.a. ForFarmers. Het trainen is druk maar mooi om te doen. Je zet er gewoon wat voor aan de kant en dan lukt het.

Toegevoegde waarde
Wij kopen voor onze kuikens altijd graan in Duitsland. Vorig jaar kreeg ik een mailtje van Hermann Hagen, onze graanleverancier, voor sponsoring. Hij deed mee met BIG Challenge Deutschland. Dat werd voor de tweede keer georganiseerd in juni 2015. Een afgeleide van de Alpe d’HuZes,  georganiseerd door enkele oud-deelnemers. Dus dit jaar stuurde ik een mail terug voor sponsoring. Hij doneerde als eerste en zei: “Paul kom naar ons in Kassel, hier kun je goed trainen.” Dus enkele weken geleden zijn Tonny Cattier, mijn trainingsmaat en verkoopadviseur bij Polem, en ik naar Kassel gereden. Eerst de graanhandel bekeken en daarna gefietst. Een mooie vorm van netwerken. Niet alleen goed voor Alpe d’HuZes maar ook voor jezelf en ons bedrijf.
We hebben ook twee dagen in de Ardennen getraind samen met Ronnie Otten. Hij is verkoper bij de Heus en heeft vorig jaar de Alpe d’HuZes gefietst.

Een op de drie
Kanker treft een op de drie. In onze omgeving, met voormalige asbestproductie,  komt asbestkanker veel voor. Een paar jaar geleden was hier met de bouw van de stal een voeger aan het werk. „Morgen kom ik niet, ik moet even naar het ziekenhuis.” Bleek asbestkanker te hebben. Hij heeft de rekening niet meer kunnen sturen; een maand later was hij overleden. Geld voor onderzoek is hard nodig en ik ben blij dat ik daar mijn steentje aan bij kan dragen. Een op de drie krijgt kanker; dat is toch heel erg veel.

Opgeven is geen optie
BIG Challenge is een initiatief initiatief van Herman Houweling uit 2009. Herman wilde geld inzamelen voor het onderzoek naar kanker, een ziekte waaraan hij in januari 2010 zelf overleed. Hij heeft bereikt dat de agrarische sector niet opgaf en in zeven jaar tijd heeft de Nederlandse veehouderij al 5,3  miljoen euro gedoneerd aan Alpe d’HuZes/KWF. Dat is toch prachtig dat we dat als agrarische sector samen realiseren en daarmee onze sector positief promoten.

Dubbel streefbedrag
BIG Challenge heeft het streefbedrag per deelnemer van Alpe d’HuZes € 2500,- verdubbeld. Dat lijkt veel maar over de jaren gezien halen we gemiddeld ruim € 7200 per persoon op. Dat is ook mijn ervaring bij BIG Challenge: er wordt veel voor je georganiseerd. Trainingstochten, motivatiebijeenkomsten, veel informatie zodat je dat niet zelf uit hoeft te zoeken. Prachtig om te zien hoe alle vrijwilligers alles organiseren. Diverse commissie voor trainingstochten, appartementen, kleding, PR etc. Een mooi team met veel saamhorigheid.

Kijk voor meer informatie op www.bigchallenge.eu of mijn actiepagina.

 

Tekst: Paul Grefte

Beeld: Paul Grefte

Deel deze pagina

Lees ook


Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen