Paul Grefte blogt over BIG Challenge

Hengevelde, maandag 2 mei 2016
aangepast: dinsdag 3 mei 2016

Vanaf vandaag blogt vleeskuikenhouder Paul Grefte over zijn belevenissen als BIG Challenge fietser. BIG Challenge is een actie vanuit de Nederlandse agrarische sector in de strijd tegen kanker. Op 1 en 2 juni gaat Paul met 240 collega's mee doen aan de Alpe d´HuZes. Alle donaties gaan 100% naar KWF voor de strijd tegen kanker.

Ik ben Paul Grefte uit Hengevelde, een dorp van 1500 inwoners in de Twentse gemeente Hof van Twente in de provincie Overijssel. Ik ben 50 jaar, getrouwd met Monique en samen hebben we vier zonen. We houden 400.000 vleeskuikens op drie locaties in Hengevelde, Markelo en Ruurlo. Vorig jaar hebben we de SunBro 2.0 stal in Markelo in gebruik genomen; een energieneutrale stal met veel daglicht waarin we reguliere kuikens houden.

BIG Challenge
Jaren geleden heb ik eens een cursus gevolgd met Bert Janssen, vleeskuikenhouder uit Zuidvelde. Ik kan niet op een beurs komen of ik zie Bert. Hij liep vorig jaar mee met BIG Challenge en zijn zoon Bart fietste in 2013. Ik zei ‘ik doe mee’. Vorig jaar kwam het niet uit; we waren net 25 jaar getrouwd. Eind oktober sprak ik Bert weer. Hij loopt dit jaar ook weer mee en ik gaf me ook op.

Natuurlijk speelt de bestrijding van kanker hierbij een grote rol. We hebben er echt allemaal mee te maken. Na een kort ziekbed is in 2006 mijn schoonmoeder aan kanker overleden. En bij mijn zus is onlangs kanker geconstateerd. Gelukkig is dit goed afgelopen maar zo gaat het niet altijd. Naast het goede doel van een goed, gezond en gelukkig leven met kanker, vind ik promotie van onze prachtige sector heel belangrijk.
 

Chicks are Cool al ruim 85.000 euro
Dit jaar zijn we bij BIG Challenge met drie pluimveeteams. Een leuke groep fanatieke mensen: leg-, vleeskuikenhouders, opfokkers, vermeerderaars, mensen werkzaam in de periferie, een mooi gevarieerd team van fietsers en wandelaars.
In januari organiseerde BIG Challenge een bijeenkomst op kalverhouderij Beekzicht in Barneveld. We kregen uitleg van een onderzoeker naar kanker, heel interessant. En ook een prachtige locatie zodat we kennis maken met elkaars sectoren.

Het benaderen van de grote sponsors hebben we inmiddels achter de rug. We hebben donateurs binnen gehaald van 250, 500 euro, 1000 euro, van 2500 euro en zelfs sponsors die BIG Challenge sponsoren met 10.000 euro. In totaal zitten we met de drie pluimveeteams al op ruim € 85.000,- donaties met name bijeen gebracht door onze leveranciers en afnemers. De tussenstand was een paar weken geleden al € 666.666,-. Dat bedrag willen we op de berg omdraaien naar 999.999. 
 

Energie
Ik had nog nooit als sport gefietst, wel had ik een redelijke conditie omdat ik regelmatig hardloop. In oktober 2015 heb ik een mountainbike gekocht en de hele winter gefietst. Een maand geleden heb ik een racefiets gekocht. Ik heb geen flauw idee hoe het fietsen op de Alpe d’Huez gaat, ik zie wel. Ik ga mijn best doen. Het is druk; naast mijn bedrijf, sponsors werven en trainen. Daarnaast ben ik leider bij het voetbalteam van mijn zoon dus zaterdags op voetbalveld. Helaas mis ik dus wat BIG Challenge bijeenkomsten.  Ik probeer elke week twee keer te trainen. Het is ontzettend leuk om te doen. Daar krijg je ook energie van. Een mooie uitdaging!
 

Je kunt mij en de pluimveeteams volgen op BIG Challenge , kies bij zoeken Pluimvee en de namen volgen. Mijn actiepagina vind je op Opgeven is geen optie.

Tekst: Paul Grefte / Monique van Loon

Beeld: Ellen Meinen

Deel deze pagina

Lees ook


Meer artikelen uit Hengevelde

Gerelateerd op dossier BIG Challenge

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen