Bijzondere ervaring

woensdag 1 juni 2016

'Een bijzondere ervaring.' Vierde blog van Paul Grefte, vleeskuikenhouder in Hengevelde en deelnemer BIG Challenge aan Alpe d'HuZes.

Het is tot nu toe al een bijzondere ervaring om het hier mee te maken. Zondagavond zijn we in Alpe d’Huez aangekomen. Op maandagochtend organiseert BIG Challenge altijd een trainingstocht naar La Bararde. Dit jaar kon het helaas niet doorgaan vanwege de regen. 

Eerste beklimming
Toen we zondag de berg opreden, kwam er geen eind aan die weg. „Moet ik die opfietsen?” vroeg ik mij al af. Maandagmiddag ben ik zelf met Tonny Catier gaan trainen. We zijn samen in een keer de Alpe opgefietst. Dat ging goed: in 1 uur en 20 minuten waren we boven. In totaal is het 14 kilometer en 21 bochten. We zijn onderweg niet gestopt. Als je fietst kijk je niet te ver vooruit. Gewoon verstand op nul en doortrappen. Je merkt wel dat de lucht hier ijler is. Je ademt sneller. Om een keer naar boven te komen; dat lukt wel. Dat heeft nog niets met voeding te maken. Dat zal donderdag wel anders zijn.

Ik heb voor vertrek nog een nieuwe ketting en nieuwe banden op mijn fiets gelegd. Dat moet goed zijn. Het afdalen gaat wel snel. Mooi, maar wel opletten natuurlijk.

Maandagavond zijn we naar de Bas Mulder Award uitreiking in het Palais du Sport geweest. Met de Bas Mulder Award stimuleert Alpe d’Huzes  jonge talentvolle onderzoekers om baanbrekend onderzoek uit te voeren. Fijn om te zien dat het geld goed besteed wordt.

Motiviatiebijeenkomst
Dinsdagochtend om 10 uur hield BIG Challenge haar eigen motivatiebijeenkomst. Boven op de berg, een gedenksteen met foto’s, een prachtige locatie. Deelnemers en vrijwilligers vertelden hun motivatie. Het lied ‘Dichter bij de hemel kom ik niet’. Heel indrukwekkend. Echt kippenvelmomenten. Ook werd daar het bedrag dat we als agrarische sector in hebben gezameld bekend gemaakt. Gigantisch: € 1.026.649,- daar ben ik echt trots op. 

Woensdagochtend heb ik nog hier boven op de berg in mijn eentje wat rondgefietst. Ik ben al beter gewend aan de ijlere lucht. Er ligt hier nog sneeuw en het is een prachtig landschap. Echt genieten.

Donderdag Coole T-shirt dag
Vanuit Nederland hoor ik dat vrijwilligers een actie aan het organiseren zijn voor donderdag. Zou mooi zijn als zoveel mogelijk mensen een Chicks are Cool of ander Cool T-shirt dragen, een foto op social media zetten en hun trots op de agrarische sector delen, hun sectorgenoten een hart onder de riem steken en ons aanmoedigen. Delen kan op facebookpagina ‘ik ben trots op de agrarische sector’ en #trotsopdelandbouw. Wij zijn te volgen op de www.bigchallenge.eu, de fotosite en op de Alpe d’HuZes app.


 

Tekst: Paul Grefte

Beeld: BIG Challenge

Deel deze pagina

Lees ook


Gerelateerd op dossier BIG Challenge

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen