Fotoreportage BIG Challenge

maandag 6 juni 2016
aangepast: maandag 10 juli 2017

BIG Challenge is een actie vanuit de agrarische sector in de strijd tegen kanker. Oorspronkelijk opgezet vanuit de veehouderij en nu sectorbreed getrokken. 242 deelnemers beklommen op woensdag 1 en donderdag 2 juni 2016 de Alpe d´Huez om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor KWF.

Dit jaar deden maar liefst 3 pluimveeteams mee. Hierbij een indruk van de Alpe d´HuZes koersdag op donderdag 2 juni. Deelnemers voor 2017 kunnen zich alvast vrijblijvend aanmelden op de site.

 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
´s Morgens vroeg opgestaan, wat gegeten en om half vier afdaling naar beneden en klaar staan voor de start in het dorpje Bourg d'Oisans. Het is koud dus veel laagjes over elkaar aan.

´s Morgens vroeg opgestaan, wat gegeten en om half vier afdaling naar beneden en klaar staan voor de start in het dorpje Bourg d'Oisans. Het is koud dus veel laagjes over elkaar aan.

De berg is mooi verlicht met duizenden brandende kaarsjes die ´s nachts door vrijwilliger aangestoken zijn. De fietsers starten in vakken en verspreiden zich snel over de berg. De berg is 14 km lang, ongeveer 1.000 meter hoogteverschil en heeft 21 bochten.

De berg is mooi verlicht met duizenden brandende kaarsjes die ´s nachts door vrijwilliger aangestoken zijn. De fietsers starten in vakken en verspreiden zich snel over de berg. De berg is 14 km lang, ongeveer 1.000 meter hoogteverschil en heeft 21 bochten.

Ook de wandelaars zijn vroeg in de morgen vertrokken. Hier loopt de jongste deelnemer, de 10 jarige Bram van Bommel met zijn vader Christian, scharrelvleeskuikenhouder uit Castenray.

Ook de wandelaars zijn vroeg in de morgen vertrokken. Hier loopt de jongste deelnemer, de 10 jarige Bram van Bommel met zijn vader Christian, scharrelvleeskuikenhouder uit Castenray.

Tussen bocht 3 en 4 staat het entertainmentpunt van BIG Challenge. Met aanmoediging, muziek, natte sponzen, gekookte eieren pepten ze de deelnemers op voor de laatste bochten. Vrijwilligster Aafke meldde zich direct aan voor 2017, na het doen van twee jaar vrijwilligsterswerk.

Tussen bocht 3 en 4 staat het entertainmentpunt van BIG Challenge. Met aanmoediging, muziek, natte sponzen, gekookte eieren pepten ze de deelnemers op voor de laatste bochten. Vrijwilligster Aafke meldde zich direct aan voor 2017, na het doen van twee jaar vrijwilligsterswerk.

Ook op de Alpe d'Huez zijn ze Blij met een Ei.

Ook op de Alpe d'Huez zijn ze Blij met een Ei.

Toos Swinkels en Marian Claessens praatten de deelnemers de berg op. „Welkom op de boerderij van BIG Challenge, neem gerust een lekker eitje want meedoen aan Alpe d'HuZes is geen eitje."

Toos Swinkels en Marian Claessens praatten de deelnemers de berg op. „Welkom op de boerderij van BIG Challenge, neem gerust een lekker eitje want meedoen aan Alpe d'HuZes is geen eitje."

mmmEggie en legpluimveehoudster Maartje Gussinklo uit Eibergen loopt de Alpe d'HuZes. „Vorig jaar fietste mijn man Bart mee en ik raakte zo geïnspireerd dat ik zelf ook mee wilde doen. Een prachtige, emotionele week. Een cadeautje voor het leven." Maartje wandelde twee keer de berg op. De eerste keer in 3,5 uur, de tweede keer ruim 4 uur.

mmmEggie en legpluimveehoudster Maartje Gussinklo uit Eibergen loopt de Alpe d'HuZes. „Vorig jaar fietste mijn man Bart mee en ik raakte zo geïnspireerd dat ik zelf ook mee wilde doen. Een prachtige, emotionele week. Een cadeautje voor het leven." Maartje wandelde twee keer de berg op. De eerste keer in 3,5 uur, de tweede keer ruim 4 uur.

Carolien van Hooijdonk, bijna afgestudeerd aan de HAS en dochter van een legpluimveehouder, en Karin van Bommel, scharrelvleeskuikenhoudster uit Castenray, liepen samen de berg drie keer op. „Dan moet je de tijd in de gaten houden. Met de skilift naar beneden, dan de bus dus het duurt even voordat je weer aan de start bent."

Carolien van Hooijdonk, bijna afgestudeerd aan de HAS en dochter van een legpluimveehouder, en Karin van Bommel, scharrelvleeskuikenhoudster uit Castenray, liepen samen de berg drie keer op. „Dan moet je de tijd in de gaten houden. Met de skilift naar beneden, dan de bus dus het duurt even voordat je weer aan de start bent."

Legpluimveehouder Eric Thielen op de berg. Onderweg veel publiek, muziek. „Dat draagt je de berg op."

Legpluimveehouder Eric Thielen op de berg. Onderweg veel publiek, muziek. „Dat draagt je de berg op."

Herman van Welie in het oppeppunt van BIG Challenge, boven op de berg. „Daar werd je ontzettend verwend." Herman en zijn vrouw Astrid fietsten samen drie keer de berg op. „Onze zoon Ton fietste vorig jaar mee en we raakten zo onder de indruk van de week in Frankrijk dat we ons spontaan ook aanmeldden. Iedereen zet zich belangeloos in om kanker de wereld uit te helpen. Echt een ervaring." Ton fietste dit jaar mee met het Boerenjongens team.

Herman van Welie in het oppeppunt van BIG Challenge, boven op de berg. „Daar werd je ontzettend verwend." Herman en zijn vrouw Astrid fietsten samen drie keer de berg op. „Onze zoon Ton fietste vorig jaar mee en we raakten zo onder de indruk van de week in Frankrijk dat we ons spontaan ook aanmeldden. Iedereen zet zich belangeloos in om kanker de wereld uit te helpen. Echt een ervaring." Ton fietste dit jaar mee met het Boerenjongens team.

In het oppeppunt van BIG Challenge staan stoelen, een warm deken, bouillon, eten en drinken klaar voor de deelnemers. Georganiseerd door vrijwilligers van BIG Challenges en bemand door familieleden en supporters van deelnemers die ook hun steentje bij willen dragen.

In het oppeppunt van BIG Challenge staan stoelen, een warm deken, bouillon, eten en drinken klaar voor de deelnemers. Georganiseerd door vrijwilligers van BIG Challenges en bemand door familieleden en supporters van deelnemers die ook hun steentje bij willen dragen.

Legpluimveehouder Bart van Stiphout uit Uden liep drie keer de berg op. „Goed te doen; opgeven is geen optie, dat kan een kankerpatiënt ook niet."

Legpluimveehouder Bart van Stiphout uit Uden liep drie keer de berg op. „Goed te doen; opgeven is geen optie, dat kan een kankerpatiënt ook niet."

Legpluimveehouder en adviseur Arjan Gussinklo fietste mee met het Vitelia bedrijfsteam.

Legpluimveehouder en adviseur Arjan Gussinklo fietste mee met het Vitelia bedrijfsteam.

De saamhorigheidsklim startte om 17:30 uur beneden. Met de hele groep naar boven om gezamenlijk de finish over te gaan.

De saamhorigheidsklim startte om 17:30 uur beneden. Met de hele groep naar boven om gezamenlijk de finish over te gaan.

Met de nodige Hermannetjes; vernoemd naar de oprichter van BIG Challenge Herman Houweling en binnen Alpe d'HuZes een bekend begrip, komen de deelnemers boven. Het is gaan regenen en het is kouder.

Met de nodige Hermannetjes; vernoemd naar de oprichter van BIG Challenge Herman Houweling en binnen Alpe d'HuZes een bekend begrip, komen de deelnemers boven. Het is gaan regenen en het is kouder.

Finishmoment van de deelnemers. Rijen dik publiek. Legpluimveehouder en ongediertebestrijder bij Van Eck Bedrijfshygiëne, Marc van de Locht fietste voor het derde achtereenvolgende jaar mee. „Het blijft een bijzondere ervaring."

Finishmoment van de deelnemers. Rijen dik publiek. Legpluimveehouder en ongediertebestrijder bij Van Eck Bedrijfshygiëne, Marc van de Locht fietste voor het derde achtereenvolgende jaar mee. „Het blijft een bijzondere ervaring."

Wandelend en lopend over de finish in Coole kleding. BIG Challenge is de grootste groep binnen Alpe d'HuZes. Op de berg zijn nog veel coole shirts verkocht; de opbrengst gaat 100% naar KWF en het draagt bij aan de promotie van de sector.

Wandelend en lopend over de finish in Coole kleding. BIG Challenge is de grootste groep binnen Alpe d'HuZes. Op de berg zijn nog veel coole shirts verkocht; de opbrengst gaat 100% naar KWF en het draagt bij aan de promotie van de sector.

Met z´n allen over de finish. Het kalverteam, als nieuwe sector in BIG Challenge, voorop met het finishbord: € 1.058.162. Rond de klok van 20 uur maakt Alpe d'HuZes de voorlopige tussenstand van € 10.738.427,81 bekend. Donaties zijn tot 1 oktober welkom; dan wordt de eindstand bekend gemaakt. Wil je in 2017 meedoen? Aanmelden kan op www.bigchallenge.eu.

Met z´n allen over de finish. Het kalverteam, als nieuwe sector in BIG Challenge, voorop met het finishbord: € 1.058.162. Rond de klok van 20 uur maakt Alpe d'HuZes de voorlopige tussenstand van € 10.738.427,81 bekend. Donaties zijn tot 1 oktober welkom; dan wordt de eindstand bekend gemaakt. Wil je in 2017 meedoen? Aanmelden kan op www.bigchallenge.eu.

Tekst: Monique van Loon

Beeld: BIG Challenge

Deel deze pagina

Lees ook


Gerelateerd op dossier BIG Challenge

Reacties

 • Zents

  Zents, 06-06-'16 20:34

  Allen van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestatie en het mooie bedrag voor een echt goed doel. Een ieder zal ooit in z'n leven direct of indirect geconfronteerd worden met de gevolgen van deze ziekte.

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

 • Logo van AgruniekRijnvallei
 • Logo van Coppens Diervoeding
 • Logo van Cobb Europe
 • Logo van Global Feed Mill
 • Logo van Big Dutchman
 • Logo van Vencomatic
 • Logo van Avivet
 • Logo van Kip van Oranje
 • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen