Blog Paul Grefte: Finishmoment BIG Challenge was geweldig!

maandag 6 juni 2016
aangepast: maandag 18 juli 2016

Vleeskuikenhouder Paul Grefte blogt over zijn belevenissen als BIG Challenge fietser. BIG Challenge is een actie vanuit de Nederlandse agrarische sector in de strijd tegen kanker. De deelnemers aan BIG Challenge beklimmen de Alpe d'Huez in Frankrijk en halen geld op voor kankerbestrijding.

Wat een geweldige ervaring! Ik ben ontzettend trots dat we als agrarische sector zoveel geld voor KWF ingezameld hebben: we gingen met een cheque met € 1.058.162 de finish over. Dat is 10% van het totale bedrag dat Alpe d’HuZes donderdagavond bekend maakte: € 10.738.427,81.

Koersdag
Donderdag stond ik om 2 uur op; wat eten en om 3 uur verzamelen BIG Challenge bij L’Ours Blanc, het centrale appartementencomplex boven op de berg. Van daaruit fietsten we naar beneden. Prachtig; overal kaarsjes langs de route. Om kwart over vier fietsten we een rondje door het dorp. Ineens zie je dan heel veel fietsers. Om kwart voor vijf kregen wij het startsein. We waren nog geen 300 meter op weg toen Jeroen van de Hurk een klapband kreeg. Hij was er goed op voorbereid: had reserveband en vulcilinder bij. Samen met nog een fietser heb ik even geholpen.

Goede organisatie
Het fietsen ging goed. Ik fietste in een bepaalde kadans; als je dat aanhoudt is het gewoon doortrappen. Er zat ook weinig tijdsverschil tussen mijn eerste vier beklimmingen: rond 1 uur en 35 minuten. Boven werd je ontvangen in het oppeppunt van BIG Challenge. Eten, drinken, even uitrusten; dat was geweldig georganiseerd. De vijfde beklimming was pittig. Het begon te regenen. Ik ben 20 minuten gestopt, kreeg het koud. Toen ik boven kwam, was ik net te laat voor de zesde beklimming. Mijn trainingsmaat Tonny Catier heeft wel de zes beklimmingen volbracht. Een super prestatie.

Beste sectorpromotie
Ik ben even gaan douchen en omkleden in BIG Challenge sportkleding en toen snel aangesloten bij het laatste stuk over de finish. Dat is een onbeschrijflijk moment! Met alle BIG Challenge deelnemers in Coole shirts en sportkleding met het finishbord met  € 1.058.162  de finish over.  Zo’n fantastisch onthaal: rijen dik publiek die boeren, boeren riepen. Zo positief, je voelt de waardering.  Dit is de beste sectorpromotie die je kunt hebben.
Het is moeilijk om de sfeer te beschrijven. Je moet het gewoon meemaken ‘Geef jezelf een cadeautje voor het leven’, dat is het!

Tekst: Paul Grefte

Beeld: BIG Challenge

Deel deze pagina

Lees ook


Gerelateerd op dossier BIG Challenge

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen