Blog Paul Grefte: Opgeven is een optie

maandag 18 juli 2016
aangepast: dinsdag 19 juli 2016

Vleeskuikenhouder Paul Grefte blogt over zijn belevenissen als BIG Challenge fietser. BIG Challenge is een actie vanuit de Nederlandse agrarische sector in de strijd tegen kanker.

Ik fietste op 2 juni vijf keer de Alpe d’Huez. Als ik terugkijk is die dag voorbij gevlogen. De hele week ook en nu zijn we alweer bijna twee maanden verder. Even terugblikken.

Cadeau voor het leven
Meedoen met BIG Challenge raakt je en is onvergetelijk. De onderlinge saamhorigheid en verbondenheid maakt deelname een cadeau voor het leven. Je kunt iedereen vertellen wat je die week in Frankrijk mee hebt gemaakt, maar het gevoel kun je moeilijk overbrengen. Ik probeer het in deze blog toch door te geven.

Bedankbrief KWF
Het was bijzonder: de gezamenlijke trainingstochten, de bekendmaking van de tussenstand, de motivatiebijeenkomst, de start, entertainmentpunt op de berg, oppeppunt, laatste klim, gezamenlijke finish en de cheque van bijna 1,1 miljoen euro.
Dat viel meer mensen op. Van KWF Kankerbestrijding heeft BIG Challenge een mooie brief ontvangen met onder andere dit citaat: “Enorm veel respect voor zo’n groot team uit de agrarische sector. Een Nederlandse boer zal niet zomaar een week vrij nemen. Maar jullie doen het. Dank jullie wel voor jullie ongelofelijke inzet en bijdrage.”

Beste sectorpromotie
Dit is gewoonweg hele goede sectorpromotie. Als bestuurder bij NVP hebben wij regelmatig overleg over sectorpromotie. En met BIG Challenge halen we nu super veel geld op tegen kanker: met 5% van de deelnemers halen we toch meer dan 10% van het geld op. Dat is een prestatie waar we als agrarische sector trots op moeten zijn.

De vrijwilligers van de PR commissie doen hun best om ons zoveel mogelijk in de publiciteit te krijgen. Dat zijn prachtige kansen voor ons die we verder op moeten pakken en zorgen dat iedereen weet  wat wij als agrarische sector presteren: gezond, veilig voedsel produceren maar ook bijdragen aan de strijd tegen kanker.

Uitdaging 2017
Als deelnemer heb je mooie uitdagingen: het sponsorbedrag binnenhalen en de sportieve uitdaging om die berg te beklimmen. Mijn persoonlijke uitdaging is nu om nieuwe deelnemers te werven voor 2017 want dit prachtige initiatief moet doorgaan en mag niet doodbloeden. Als elke deelnemer zorgt dat een nieuwe deelnemer zich aanmeldt, zorgen we samen  dat deze sectorpromotie door gaat.  Pluimveehouders en mensen verbonden met de agrarische sector kunnen allemaal meedoen; als deelnemer, vrijwilliger of supporter. Meld je vrijblijvend aan; je ontvangt dan de nieuwsbrief en bent nog tot niets verplicht.

Meedoen met BIG Challenge heeft mij veel gebracht; ik heb veel mensen uit de sector leren kennen, dat is goed voor je netwerk en gewoon goed voor mezelf als mens. Gun jezelf dat cadeau ook en meld je aan voor BIG Challenge 2017! Opgeven is een optie.
 

Tekst: Paul Grefte

Beeld: BIG Challenge

Deel deze pagina

Lees ook


Reacties

 • Ruud

  Ruud, 19-07-'16 14:30

  Beste Paul,

  geweldig omschreven! Respect voor wat jij en je team voor elkaar hebben gekregen. Ik kan je verhaal alleen maar bevestigen: het is een kado voor het leven!!

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

 • Logo van AgruniekRijnvallei
 • Logo van Coppens Diervoeding
 • Logo van Cobb Europe
 • Logo van Global Feed Mill
 • Logo van Big Dutchman
 • Logo van Vencomatic
 • Logo van Avivet
 • Logo van Kip van Oranje
 • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen