Ter Heerdt formeert eerste bedrijfsteam pluimvee BIG Challenge

dinsdag 12 juli 2016
aangepast: woensdag 13 juli 2016

'We sponsoren al enkele jaren klanten pluimveehouders en collega Wil de Brouwer. We hoorde goede verhalen terug en willen graag ons steentje bijdragen,' vertelt Chiel ter Heerdt die zelf ook mee gaat fietsen.

Op donderdag 16 juni, tijdens de Ter Heerdt zomerborrel, verzorgde directeur Chiel ter Heerdt de aftrap over de stand van zaken van Ter Heerdt. „Ik vertelde over de behaalde resultaten, onze positie in de markt en onze doelstellingen. Dit alles met een wielersport tintje met het wielrennen als metafoor.”

Teamspirit
Oud prof wielrenner Gert Jakobs vertelde hierna zijn inspirerende verhaal.  Doorspekt met leuke annekdotes vertelde Gert hoe hij als meesterknecht in het team fungeerde. Gert cijferde zichzelf volledig weg voor de kopmannen en reed in dienst van de ploeg. „Doorzettingsvermogen en teamspirit waren de rode draad in zijn verhaal”, vertelt José Mulling, medewerkster verkoopbinnendienst die het bedrijventeam gaat ondersteunen met hand en spandiensten.

Opfokbegeleider Ter Heerdt en BIG Challenges deelnemer 2014 Will de Brouwer vertelde over zijn deelname en motivatie. „Dat had de meeste impact. Ook wij kennen in eigen omgeving mensen die strijden tegen kanker en we willen graag ons steentje bijdragen”, zegt Chiel ter Heerdt.

Opgeven is een optie
De oproep om mee te doen met het bedrijventeam van Ter Heerdt leverde direct al 14 deelnemers op die lopend of fietsend de Alpe d’Huez willen beklimmen in juni 2017. „Ik ga fietsen. De wielrenfiets moet ik nog gaan kopen. Ik loop hard dus dat fietsen moet ook gaan lukken. Een mooie uitdaging”, aldus Chiel ter Heerdt.

Opfokkers en vermeerderaars van Ter Heerdt kunnen zich ook via Ter Heerdt aanmelden voor deelname aan de Alpe d’HuZes met BIG Challenge. Overige pluimveehouders zijn natuurlijk ook van harte welkom om zich aan te melden voor de basisteams pluimveehouderij 2017.

Tekst: Monique van Loon

Beeld: Ter Heerdt

Deel deze pagina

Lees ook


Gerelateerd op dossier BIG Challenge

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen