Meld je aan voor BIG Challenge 2017

maandag 26 september 2016
aangepast: dinsdag 27 september 2016

De pluimveesector doet al vier jaar mee met BIG Challenge. Ook in 2017. Speel je met de gedachte om in 2017 mee te doen met Alpe d’HuZes/BIG Challenge? Twijfel niet en fiets, loop (hard) of wandel samen met andere agrariërs op 1 juni 2017 de alp op!

„Te druk is geen excuus,  je krijgt er energie van, een cadeautje voor het leven”; dat zijn veel gehoorde reacties van pluimveehouders die eerder mee deden met BIG Challenge aan de Alpe d’HuZes.

In 2017 zal de Nederlandse land- en tuinbouw zich via BIG Challenge weer inzetten voor het goede doel. Meedoen met BIG Challenge is een sportieve manier om geld in te zamelen voor onderzoek naar de bestrijding van kanker. Daarnaast draag je bij aan de promotie van de agrarische sector.
Ook voor een bedrijf gerelateerd aan de sector, is het naast een sportieve manier van geld inzamelen een goede manier om aan teambuilding te werken en te kunnen netwerken met andere (agrarische) bedrijven. 

Inschrijven 
Als je interesse hebt in deelname, vul dan dit formulier volledig in. Inschrijven verplicht je tot niks. BIG Challenge stuurt je regelmatig een nieuwsbrief toe en nodigt je begin oktober uit om je deelname bij Alpe d’HuZes te bevestigen. Dat is het moment dat je beslist wel of niet definitief mee te doen met Alpe d’HuZes.

Deelname
Deelname is mogelijk als individuele sporter in één van de basisteams van BIG Challenge, of samen met je collega’s in een bedrijventeam. Je kunt ook aangeven of je namens BIG Challenge wilt meedoen met Alpe d’HuZus of als vrijwilliger aan de slag wilt.

Weet je nu al zeker dat je wilt deelnemen aan BIG Challenge 2017, vul dan het aanmeldingsformulier volledig in.

Meer informatie?
Wanneer je vragen hebt, kun je contact opnemen Ruud RuttenMonique van Loon, Marian Claessens of mail naar info@bigchallenge.eu.

Gegarandeerde prachtige en onvergetelijke ervaring voor de deelnemers!

Bekijk de fotoreportage over de ervaringen van pluimveehouders die deelnamen.

 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
Vleeskuikenhouder Jan Habraken: "Mijn motivatie om te fietsen was voor twee kaartmaten die toen streden,niet wetend dat een maand later ons eigen kleinkind Sylke van 5 jaar nierkanker kreeg.
Zij en wij allen knokken nu voor herstel, een van mijn kaartmaten heeft deze week zijn strijd verloren. 
Mijn extra motivatie om in 2017 mee te fietsen is voor onze lieve kleine meid Sylke en alle anderen om deze rot ziekte behandelbaar te maken!''

Vleeskuikenhouder Jan Habraken: "Mijn motivatie om te fietsen was voor twee kaartmaten die toen streden,niet wetend dat een maand later ons eigen kleinkind Sylke van 5 jaar nierkanker kreeg. Zij en wij allen knokken nu voor herstel, een van mijn kaartmaten heeft deze week zijn strijd verloren. Mijn extra motivatie om in 2017 mee te fietsen is voor onze lieve kleine meid Sylke en alle anderen om deze rot ziekte behandelbaar te maken!''

Legpluimveehouder Peter Janssen: "In mijn omgeving kregen steeds meer mensen te maken met kanker. Je gaat dan beseffen dat het dichtbij komt. Toen de oproep voorbij kwam, heb ik me direct aangemeld. Dat heeft mij en mijn gezin een indrukwekkende week op de Alpe d'Huez opgeleverd."

Legpluimveehouder Peter Janssen: "In mijn omgeving kregen steeds meer mensen te maken met kanker. Je gaat dan beseffen dat het dichtbij komt. Toen de oproep voorbij kwam, heb ik me direct aangemeld. Dat heeft mij en mijn gezin een indrukwekkende week op de Alpe d'Huez opgeleverd."

Legpluimveehouder Bart van Stiphout: "Mijn vrouw Ellie en ik liepen mee met de Alpe d'HuZes. Dat was geweldig: veel geld ophalen voor kanker en met heerlijke gekookte eieren onze sector promoten. Het kost veel energie maar je krijgt er nog meer voor terug."

Legpluimveehouder Bart van Stiphout: "Mijn vrouw Ellie en ik liepen mee met de Alpe d'HuZes. Dat was geweldig: veel geld ophalen voor kanker en met heerlijke gekookte eieren onze sector promoten. Het kost veel energie maar je krijgt er nog meer voor terug."

Vermeerderaar vleeskuikenouderdieren Hilde Beijer: "Twee vrouwen uit mijn directe omgeving die dagelijks een strijd leveren tegen kanker hebben me geïnspireerd en gemotiveerd om deel te nemen aan BIG Challenge. BIG Challenge kent twee grote uitdagingen, veel geld op halen voor onderzoek naar kanker en een persoonlijke sportieve uitdaging. 
BIG Challenge steunt, begeleidt en ondersteunt je bij deze uitdagingen. Vele bijeenkomsten, trainingsdagen, geldinzamelingen en teambijeenkomsten hebben me geholpen mijn doel te bereiken. Met als afsluiting de fantastische week op de Alpe d’Huez. De voldoening over het behaalde doel, zowel financieel als sportief, de saamhorigheid op de berg, de eensgezindheid onder de mensen en het gezamenlijke streven zijn onbeschrijfelijk. A true gift for life. Ga die uitdagingen aan en geef jezelf ook een cadeautje voor het leven."

Vermeerderaar vleeskuikenouderdieren Hilde Beijer: "Twee vrouwen uit mijn directe omgeving die dagelijks een strijd leveren tegen kanker hebben me geïnspireerd en gemotiveerd om deel te nemen aan BIG Challenge. BIG Challenge kent twee grote uitdagingen, veel geld op halen voor onderzoek naar kanker en een persoonlijke sportieve uitdaging. BIG Challenge steunt, begeleidt en ondersteunt je bij deze uitdagingen. Vele bijeenkomsten, trainingsdagen, geldinzamelingen en teambijeenkomsten hebben me geholpen mijn doel te bereiken. Met als afsluiting de fantastische week op de Alpe d’Huez. De voldoening over het behaalde doel, zowel financieel als sportief, de saamhorigheid op de berg, de eensgezindheid onder de mensen en het gezamenlijke streven zijn onbeschrijfelijk. A true gift for life. Ga die uitdagingen aan en geef jezelf ook een cadeautje voor het leven."

Scharrelvleeskuikenhouder Christian van Bommel: "Samen met mijn vrouw Karin en zoon Bram liepen wij de Alpe d'HuZes. De tijd ernaar toe was geweldig; vele acties waarbij we veel geld ophaalden en onze sector promoten. Een prachtige ervaring!"

Scharrelvleeskuikenhouder Christian van Bommel: "Samen met mijn vrouw Karin en zoon Bram liepen wij de Alpe d'HuZes. De tijd ernaar toe was geweldig; vele acties waarbij we veel geld ophaalden en onze sector promoten. Een prachtige ervaring!"

Legpluimveehoudster Marian Claessens: "In 2014 verloren wij onze vriendin Manja aan kanker. Mijn motivatie om samen met John in 2015 de Alpe d'HuZes te fietsen. Zeker geen appeltje eitje maar ik heb wel iets mogen doen voor anderen en zelf een cadeau voor het leven gekregen. Ik zet mij nu in bij de organisatie van BIG Challenge. Samen met de hele agrarische sector in de strijd tegen kanker. Geweldig om te doen."

Legpluimveehoudster Marian Claessens: "In 2014 verloren wij onze vriendin Manja aan kanker. Mijn motivatie om samen met John in 2015 de Alpe d'HuZes te fietsen. Zeker geen appeltje eitje maar ik heb wel iets mogen doen voor anderen en zelf een cadeau voor het leven gekregen. Ik zet mij nu in bij de organisatie van BIG Challenge. Samen met de hele agrarische sector in de strijd tegen kanker. Geweldig om te doen."

Vleeskuikenhouder Paul Grefte: "Een prachtige ervaring met het pluimveeteam en mijn trainingsmaat Tonny Cattier! Samen als agrarische sector ruim 1,1 miljoen euro opgehaald. Sectorpromotie ten top! Een geweldige organisatie voor, in en na de Alpe d'HuZes. Met voldoende deelnemers blijft het team van vrijwilligers gemotiveerd om elk nieuw seizoen er weer vol tegenaan te gaan! En dat is nodig want de strijd tegen kanker is nog lang niet gestreden en een betere vorm van sectorpromotie kunnen we ons als landbouw Nederland haast niet wensen."

Vleeskuikenhouder Paul Grefte: "Een prachtige ervaring met het pluimveeteam en mijn trainingsmaat Tonny Cattier! Samen als agrarische sector ruim 1,1 miljoen euro opgehaald. Sectorpromotie ten top! Een geweldige organisatie voor, in en na de Alpe d'HuZes. Met voldoende deelnemers blijft het team van vrijwilligers gemotiveerd om elk nieuw seizoen er weer vol tegenaan te gaan! En dat is nodig want de strijd tegen kanker is nog lang niet gestreden en een betere vorm van sectorpromotie kunnen we ons als landbouw Nederland haast niet wensen."

Legpluimveehoudster Maartje Gussinklo: "In 2015 ben ik met het BIG Challenge virus besmet geraakt doordat mijn man Bart meedeed. Ik wilde me heel graag weer inzetten voor dit fantastische initiatief. Een waanzinnige ervaring om samen veel geld op te halen voor KWF, vrienden voor het leven te maken en jezelf een groot cadeau te geven!"

Legpluimveehoudster Maartje Gussinklo: "In 2015 ben ik met het BIG Challenge virus besmet geraakt doordat mijn man Bart meedeed. Ik wilde me heel graag weer inzetten voor dit fantastische initiatief. Een waanzinnige ervaring om samen veel geld op te halen voor KWF, vrienden voor het leven te maken en jezelf een groot cadeau te geven!"

Vleeskuikenhouder Bart Janssen: "Ik fietste in 2013 mee met het eerste pluimveeteam; een fantastische ervaring. Als sector laten we onze betrokkenheid zien in de maatschappij. Daar moeten we mee doorgaan! Dankzij Alpe d'HuZes overleefde mijn vader de hartaanval die hij kreeg tijdens zijn eerste beklimming op 2 juni 2016. Een extra motivatie voor mijn deelname in 2017!"

Vleeskuikenhouder Bart Janssen: "Ik fietste in 2013 mee met het eerste pluimveeteam; een fantastische ervaring. Als sector laten we onze betrokkenheid zien in de maatschappij. Daar moeten we mee doorgaan! Dankzij Alpe d'HuZes overleefde mijn vader de hartaanval die hij kreeg tijdens zijn eerste beklimming op 2 juni 2016. Een extra motivatie voor mijn deelname in 2017!"

Vleeskuikenhouder Herman van Welie: "In 2015 hebben wij als supporter van Ton voor het eerst kennisgemaakt met Alpe d’HuZes en BIG Challenge. Een warm welkom! De sfeer in die week op de berg tussen deelnemers, supporters en vrijwilligers is prachtig. 
Het overlijden van moeder en oma aan de ziekte kanker was voor ons een moment om definitief te gaan voor deelname in 2016. 
Ook strijden een aantal vrienden tegen deze ziekte. De noodzaak om geld in te zamelen voor onderzoek naar de bestrijding van kanker is dus van het grootste belang!
Dit jaar was een jaar van geld inzamelen en veel trainen voor het goede doel. Met het pluimveeteam hebben we samen veel getraind, nieuwe vrienden gemaakt en een flink bedrag ingezameld. Ton heeft het boerenjongensteam mee gestart. De koersweek in Frankrijk was een week met lage temperaturen, maar met veel warme mensen! 
Bovendien zetten we met BIG Challenge de agrarische sector op een positieve wijze in het nieuws.

Astrid en ik gaan in 2017 weer deelnemen aan deze actie met het pluimveeteam onder de vlag van Big Challenge! 
Geld is nog steeds hard nodig voor onderzoek naar de bestrijding van deze ziekte."

Vleeskuikenhouder Herman van Welie: "In 2015 hebben wij als supporter van Ton voor het eerst kennisgemaakt met Alpe d’HuZes en BIG Challenge. Een warm welkom! De sfeer in die week op de berg tussen deelnemers, supporters en vrijwilligers is prachtig. Het overlijden van moeder en oma aan de ziekte kanker was voor ons een moment om definitief te gaan voor deelname in 2016. Ook strijden een aantal vrienden tegen deze ziekte. De noodzaak om geld in te zamelen voor onderzoek naar de bestrijding van kanker is dus van het grootste belang! Dit jaar was een jaar van geld inzamelen en veel trainen voor het goede doel. Met het pluimveeteam hebben we samen veel getraind, nieuwe vrienden gemaakt en een flink bedrag ingezameld. Ton heeft het boerenjongensteam mee gestart. De koersweek in Frankrijk was een week met lage temperaturen, maar met veel warme mensen! Bovendien zetten we met BIG Challenge de agrarische sector op een positieve wijze in het nieuws. Astrid en ik gaan in 2017 weer deelnemen aan deze actie met het pluimveeteam onder de vlag van Big Challenge! Geld is nog steeds hard nodig voor onderzoek naar de bestrijding van deze ziekte."

Tekst: Monique van Loon

Beeld: BIG Challenge

Deel deze pagina

Lees ook


Gerelateerd op dossier promotie

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

 • Logo van AgruniekRijnvallei
 • Logo van Coppens Diervoeding
 • Logo van Cobb Europe
 • Logo van Global Feed Mill
 • Logo van Big Dutchman
 • Logo van Vencomatic
 • Logo van Avivet
 • Logo van Kip van Oranje
 • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen