Acties op Wereldeidag; vrijdag 14 oktober

donderdag 13 oktober 2016

Op de tweede vrijdag van oktober is het Wereldeidag. De mmmEggies besteden hier voor het tweede jaar aandacht aan. Wederom met een actie richting provinciehuizen en acties bij hun eierautomaten. En dit jaar ook door het bedanken van hun vrienden.

De provinciehuizen ontvangen dit jaar een Wereldeidag wenskaart om eieren en de legpluimveehouderij onder de aandacht te brengen. Met daarbij een uitnodiging om in gesprek te gaan met de mmmEggies.

Vorig jaar waren de mmmEggies op Wereld Eidag uitgenodigd bij een aantal provinciehuizen om op een leuke, interactieve manier aandacht te schenken aan het ei en in gesprek te gaan met gedeputeerden en ambtenaren over de Nederlandse legpluimveehouderij.

mmmEggies bedanken vrienden
De mmmEggies bedanken op Wereldeidag hun vrienden; erfbetreders die de activiteiten van de mmmEggies ondersteunen. mmmEggie Marjan van de Vis en lid werkgroep Wereldeidag: „Wij zijn blij met onze vrienden. Door hun jaarlijkse bijdrage is het voor ons als mmmEggies mogelijk om ons in te blijven zetten voor de pluimveesector en het Nederlandse ei.” 

De vrienden ontvangen een speciale wenskaart waarop een opsomming van een aantal activiteiten natuurlijk niet ontbreekt:

 • Consumentenevenementen zoals Libellebeurs en Nijmeegse Vierdaagse
 • Sectorevenementen ZLTO congres, vakbeurzen
 • Bezoek aan provinciehuizen tijdens Wereld Eidag 2015
 • Reportages via de TV
 • Artikelen in bladen voor de consument en de sector.
 • Communicatie via sociale media
 • Ondersteunen van de actie ‘Komkommer met ei tijd’
 • mmmEggie bodywarmers voor promotie in weer en wind
 • mmmEggie consumenten flyer passend in een eierdoosje
 • Overleg met diverse organisaties om de gezondheid van het ei uit te dragen.

Voor een bijdrage van € 50,- per jaar ben je vriend van de mmmEggies. Nieuwe vrienden zijn van harte welkom!

Acties bij eierautomaten
Een aantal mmmEggies brengen Wereldeidag onder de aandacht via hun eierautomaten met een leuke actie. Carla van de Kruys: „In de week voorafgaand aan Wereldeidag ontvangen de klanten bij elk doosje een lot. Op vrijdag 14 oktober maak ik de winnaar van het boekje Ei Love You bekend.”

Elke mmmEggie brengt op haar eigen manier Wereldeidag onder de aandacht. Gezamenlijk doen ze dat via de media. Het facebook bericht over Wereldeidag bereikte bijna 15.000 personen en werd meer dan 100 keer gedeeld.”

mmmEggie Marjan van de Vis, legpluimveehoudster in Voorthuizen: „ Een ei is een geweldig natuurproduct en verdient het om eens per jaar extra in het zonnetje gezet te worden. Ieder jaar op de 2e vrijdag van oktober wordt deze speciale dag wereldwijd gevierd. Vooral in Aziatische landen. Een ei wordt daar vooral gezien als belangrijk en gezond voedingsmiddel, gemakkelijk verkrijgbaar en goedkoop. Dat dragen wij ook uit.”

Tekst: Monique van Loon

Beeld: mmmEggies

Deel deze pagina

Lees ook


Gerelateerd op dossier promotie

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

 • Logo van AgruniekRijnvallei
 • Logo van Coppens Diervoeding
 • Logo van Cobb Europe
 • Logo van Global Feed Mill
 • Logo van Big Dutchman
 • Logo van Vencomatic
 • Logo van Avivet
 • Logo van Kip van Oranje
 • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen