BIG Challenge levert bijna 1,1 miljoen euro op

maandag 3 oktober 2016

De inzamelingsactie van BIG Challenge heeft in totaal 1.094.043 euro opgeleverd voor de strijd tegen kanker. BIG Challenge levert hiermee een bijdrage van bijna 10 procent aan de opbrengst van Alpe d’HuZes 2016, in totaal 11.103.224 euro.

Daarmee komt de totale bijdrage van BIG Challenge over de periode 2009-2016 op bijna 6,4 miljoen euro. Voor KWF Kankerbestrijding is BIG Challenge daarmee de op twee na grootste fondsenwerver. Dit is volgens de initiatiefnemers een resultaat waarop de agrarische sector trots mag zijn.

In 2015 leverde BIG Challenge in totaal 630.000 euro op. Ook in 2017 zal BIG Challenge, farmers against cancer, deelnemen aan Alpe d’HuZes. De initiatiefnemers hopen dat dan ook weer veel vertegenwoordigers uit de agrarische sector zich in willen zetten voor KWF Kankerbestrijding en het onderzoek naar mogelijkheden om van kanker een ‘gewone’ ziekte te maken.

Aanmelden

Bovendien kunnen ze daarbij het ‘echte’ verhaal over de agrarische sector vertellen. In de afgelopen jaren deden meer dan 1.000 mensen uit de agrarische sector mee. Voor 2017 is het streven daar nog eens minimaal 180 deelnemers aan toe te voegen. Belangstellenden kunnen zich geheel vrijblijvend aanmelden via info@bigchallenge.eu.

Meer informatie is op de website van BIG Challenge te vinden.

Tekst: Tom Schotman

Beeld: BIG Challenge

Deel deze pagina

Lees ook


Reacties

 • Fam. Zents

  Fam. Zents, 03-10-'16 17:18

  Alle deelnemers en vrijwilligers van harte gefeliciteerd met dit fantastische resultaat.
  Waar een kleine sector groot in kan zijn!

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

 • Logo van AgruniekRijnvallei
 • Logo van Coppens Diervoeding
 • Logo van Cobb Europe
 • Logo van Global Feed Mill
 • Logo van Big Dutchman
 • Logo van Vencomatic
 • Logo van Avivet
 • Logo van Kip van Oranje
 • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen