Blog Paul Grefte: 'Napraten en op naar BIG Challenge 2017'

maandag 7 november 2016

De twee teams Pluimvee van BIG Challenge 2016 waren 30 oktober bij ons te gast. Gezellig napraten en voor een aantal op naar BIG Challenge 2017. Dat brengt BIG Challenge je; nieuwe kennissen en een breder beeld op de sector.

Vleeskuikenhouder Paul Grefte blogt over zijn belevenissen als BIG Challenge fietser. BIG Challenge is een actie vanuit de Nederlandse agrarische sector in de strijd tegen kanker. Paul fietste op 2 juni vijf keer de Alpe d’Huez op.

Ervaring voor het leven
Ik herhaal het weer: meedoen met BIG Challenge is een ervaring voor het leven. De onderlinge saamhorigheid en verbondenheid maakt deelname een ervaring voor het leven. Je kunt iedereen vertellen wat je die week in Frankrijk mee hebt gemaakt, maar het gevoel kun je moeilijk overbrengen. Dat was zondag ook weer ontzettend gezellig; napraten en gezellig samen eten.
Om toch een pluimveetintje aan de dag te geven startten we met een rondleiding over ons bedrijf in Markelo. De Sunbro stal werd aandachtig bekeken en ik heb een en ander toe kunnen lichten. De stalbordjes vielen direct op: de bordjes met het bochtnummer en toelichting hebben we in Alpe d’Huez gekocht en hangen nu op ons bedrijf als aanduiding van het stalnummer. Zo worden we dagelijks herinnerd aan die bochten. Op de foto mijn trainingsmaat  Tonny Catier en ik voor een van de stallen.

Prestatie agrarische sector 10% bedrag Alpe d’HuZes
Alpe d’HuZes heeft op 1 oktober het eindbedrag bekend gemaakt: € 11.103.223,81. Als agrarische sector hebben wij daarvan € 1.094.043,- ingezameld: 10% van het totale bedrag!  Voor KWF Kankerbestrijding behoort BIG Challenge dan ook tot de op twee na grootste fondsenwerver. Een resultaat waarop we als agrarische sector trots op mogen zijn. Toine van Toor, de voorzitter, mocht dan ook op de checkuitreiking spreken. Zo komt de agrarische sector positief naar buiten.

Nieuwe editie 2017
Een aantal deelnemers van 2016 gaat in 2017 weer de uitdaging aan. Sommigen zelfs voor de vierde keer. Knap! Anderen omdat kanker ook in hun familie is gekomen.
Als deelnemer heb je mooie uitdagingen; het sponsorgeld bij elkaar brengen en de sportieve uitdaging om die berg lopend, rennend of fietsend 1 tot 6 keer te bedwingen. En met BIG Challenge promoot je de agrarische sector en worden praktische zaken voor je uit handen genomen. Een fijne club om bij te horen!

Aftrapbijeenkomst 19 november
Ook in 2017 zal BIG Challenge  deelnemen aan Alpe d’HuZes. Hopelijk zullen ook dan weer heel veel vertegenwoordigers uit de agrarische sector zich inzetten voor KWF Kankerbestrijding en het onderzoek naar mogelijkheden om van kanker een ‘gewone’ ziekte te maken. En daarbij het ‘echte’ verhaal over de agrarische sector vertellen. In de afgelopen jaren waren dat al meer dan 1.000 mensen. Voor 2017 willen we daar weer een mooi aantal aan toevoegen. Heb je interesse? Kom dan geheel vrijblijvend naar de aftrapbijeenkomst op zaterdag 19 november in Wageningen. Kijk op bigchallenge.eu voor meer informatie.

Ik heb er geen spijt van. Het heeft mij veel gebracht. Een bredere kijk op het leven en op de sector met veel nieuwe contacten!
  

Tekst: Paul Grefte

Beeld: Paul Grefte

Deel deze pagina

Lees ook


Gerelateerd op dossier promotie

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen