ITB Boxmeer overgenomen door Chinezen

De AIR2-DS is een lamellen warmtewisselaar voor vleeskuikensstallen van ITB.

Boxmeer, zondag 6 november 2016

ITB Companies uit Boxmeer is in oktober 2016 overgenomen door de Chinese investeringsmaatschappij Fendy Tech.

Dat maakte ITB vrijdag 4 november bekend. ITB Companies ontwikkelt en produceert systemen en onderdelen voor klimaatbeheersing, veelal toegepast in de intensieve veehouderij en glastuinbouw.

ITB Companies is 35 jaar actief als ontwikkelaar en producent van ventilatiekokers, warmteterugwinning systemen en geothermische klimaatconcepten. De belangrijkste afzetmarkten van ITB Companies bevinden zich op dit moment in Europa, Rusland en Noord-Amerika.

Dankzij deze overname wordt ITB Companies in staat gesteld ook belangrijke mondiale groeimarkten, China en Zuid-oost Azië, effectief te betreden. Nauwe samenwerkingsverbanden met Chinese klimaatspecialisten EASAT (agrarisch) en F&S Cleantech (industrie), beide tevens dochterondernemingen van Fendy Tech, maken dit mede mogelijk.

Groei mogelijkheden

„De groei- en ontwikkelmogelijkheden voor ITB Companies die de overname met zich meebrengt zijn enorm. Dit is bijvoorbeeld al gebleken uit onze recente deelname in een project in opdracht van het grootste pluimveeverwerkingsbedrijf uit China. Bij dit project ontwikkelen en leveren wij het geothermisch klimaatsysteem en warmteterugwinning voor twaalf stallen met in totaal 0,6 miljoen vleeskuikens,”, zegt Sjaak van der Linden van ITB Companies.

„Daarnaast is ITB Companies dankzij deze samenwerking, na een aantal roerige jaren, verzekerd van stabiliteit op de lange termijn en kunnen we een betrouwbare partner blijven voor onze huidige en toekomstige relaties.”

Minderheidsaandeel

Het huidige management van ITB blijft aan en behoudt een minderheidsaandeel. Bovendien blijft Boxmeer de hoofdvestiging en het aanspreekpunt voor relaties van ITB Companies. „De werkwijze en het productassortiment van ITB Companies blijven ongewijzigd. Voor de relaties is er niet veel merkbaar van de organisatorische veranderingen”, vertelt Van der Linden.

Fendy Tech is een investeringsmaatschappij met belangen in 7 bedrijven wereldwijd. Deze bedrijven zijn vooral gericht op de ontwikkeling of productie van energie gerelateerde systemen.

Tekst: Tom Schotman

Beeld: ITB Companies

Deel deze pagina

Lees ook


Meer artikelen uit Boxmeer

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen