Aeres Hogeschool overhandigt 14.748 euro aan BIG Challenge

donderdag 22 december 2016

Dinsdag 20 december overhandigden de studenten van de Aeres Hogeschool te Dronten de opbrengst van de Goede Doelenweek aan BIG Challenge; Farmers against cancer. De jaarlijkse actieweek bracht het recordbedrag van 14.747,81 euro op. In de tien jaar dat de actieweek wordt gehouden is nog nooit zo’n bedrag bij elkaar gebracht.

Aline Jochemsen, een van de kernleden van de Goede Doelen Week-commissie is trots op wat ze met haar medestudenten voor elkaar heeft gekregen.

Goed doel met link agrarische sector
„We wilden iets nieuws doen en een goed doel kiezen dat bij onze doelgroep, agrarische studenten, past. De link naar BIG Challenge was snel gelegd, deze organisatie staat voor de agrarische sector en steunt onderzoek naar kanker zodat er over een aantal jaar niemand meer dood gaat aan deze”, zegt Aline Jochemsen. Voor de actieweek bedachten de zes studentes elke dag een themadier met tijdens de lunchpauze een themabroodje en een feestavond. De actieweek werd afgetrapt met een bikebattle tussen de docenten Atze Oenema en Jan Harm Borger. Verder werd er een veiling en een boerenspelavond georganiseerd. De Goede Doelen Week werd afgesloten met een feestavond met medewerking van de band MooiWark.

Trots op agrarische studenten
BIG Challenge is heel blij met de donatie en supertrots op het werk dat de studenten verzet hebben.

Onder BIG Challenge, farmers against cancer, nemen jaarlijks veehouders, dierenartsen, banken en andere betrokkenen uit de agrarische sector deel aan Alpe d’HuZes om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de strijdt tegen kanker. Daarmee laten ze zien dat niet alleen de gezondheid en het welzijn van hun dieren hen aan het hart gaat, maar dat ze samen mee willen helpen om een einde te maken aan kanker.  In de 9 jaar dat BIG Challenge nu aan deelneemt is de organisatie uit gegroeid tot de tweede grootste particuliere inzamelingsactie voor het KWF. BIG Challenge is in 2009 gestart door Herman Houweling, sinds zijn actie haalde de landbouwsector bijna €7.000.000 op voor onderzoek tegen kanker. Deze bedragen zijn 100 procent gedoneerd aan het Alpe d’HuZes/KWF.

Tekst: Monique van Loon

Beeld: Jannemieke Termeer

Deel deze pagina

Lees ook


Gerelateerd op dossier BIG Challenge

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen