Oncologisch chirurg en pluimveehoudster bundelen hun krachten

vrijdag 3 februari 2017
aangepast: maandag 8 mei 2017

Het Alexander Monro ziekenhuis, het enige gespecialiseerde ziekenhuis voor borstkanker, deelde op de Nationale Gezondheidsbeurs eieren uit. Samen met legpluimveehoudster Marian Claessens kwam oncologisch chirurg Marjolein de Jong op het idee om voor de campagne ‘Ken je borsten’ eieren uit te delen op de Nationale Gezondheidsbeurs in Utrecht.

Het Alexander Monro in Bilthoven is hét enige gespecialiseerde ziekenhuis voor borstkanker, goedaardige borstaandoeningen, erfelijke aanleg, familiair verhoogd risico, screening en vervolgtrajecten vanuit het bevolkingsonderzoek.

Klik
Op de eerste beursdag, donderdag 2 februari, bemande Marian Claessens samen met andere legpluimveehoudsters de mmmEggie stand en ontmoette in de Alexander Monro stand Marjolein de Jong. „De klik was er al. Fijn om elkaar life te ontmoeten. Zij werkt aan een betere zorgsector, wij mmmEggies promoten  gezonde eieren. Een ontzettend mooie actie. Veel bezoekers herkenden het roze van de ziekenhuisstand en van de mmmEggies en zagen de link van het gezonde ei voor een gezond lichaam.

Passie delen
Oncologisch chirurg en bestuurder Marjolein de Jong: “Tijdens een bijeenkomst ontmoette ik Suzanne Ruesink. Een zeer bevlogen en gepassioneerd ‘boerin’ en eigenaar van een groot agrarisch bedrijf. We kwamen er al snel achter dat er veel raakvlakken waren over en weer. De gezondheidszorg en de agrarische sector. Beiden gepassioneerd bezig de sector te vernieuwen en op onderdelen gezonder te maken. Beiden bezig met goede en gezonde voeding in het belang van mens en dier.”

Het Alexander Monro organiseerde afgelopen november een eerste dag van de Boerin. Het ziekenhuis kwam in 2015  in contact met  BIG Challenge. Marjolein: „Geweldig om te vernemen wat er allemaal gedaan wordt door de agrarische sector in de strijd  tegen kanker.” Voor de campagne ‘Ken je borsten’ kwam Marjolein in contact met Marian Claessens die al eerder Alexander Monro bezocht als vrijwilliger van BIG Challenge.

Campagne
Marjolein vertelde Marian over de campagne en dat er een eierdoos gevuld met citroenen beeld zou staan voor de afwijkingen en veranderingen waar je als vrouw op moet letten. Zo kwamen ze samen op het idee, ter ondersteuning van de campagne ‘Ken je borsten’ doorzichtige eierdozen te vullen met roze gekookte eieren en het kaartje met de citroenen in de eierdoos te doen. Dat kaartje is een leidraad voor vrouwen om mogelijke signalen van borstkanker te herkennen.

Sponsoring
Claessens – Jenniskens sponsorde 6.000 eieren en Egga Food uit Ospel sponsorde het koken, verven en verpakken. Op de Gezondheidsbeurs van 2 tot en met 5 februari in Utrecht zijn de eieren een ‘give away’ in de stand van Alexander Monro;  maar liefst 1.000 six pack doosjes, met een knipoog naar het mooie gezonde Nederlandse product waar zoveel goede voedingseigenschappen in zitten. „De flyer van Egg power ligt in de Alexander Monro stand. En die van Alexander Monro ligt in de mmmEggie stand. Een mooie samenwerking”, zegt Marian enthousiast.  Marjolein de Jong: „Wij zijn buitengewoon dankbaar voor deze bijdragen en mooi om met elkaar de campagne zo vorm te kunnen geven en samen de passie te delen.” Het komende jaar trekt het Alexander Monro Ziekenhuis door het land met deze campagne.


 

Tekst: Monique van Loon

Beeld: Herbert Wiggerman / mmmEggies

Deel deze pagina

Lees ook


Gerelateerd op dossier promotie

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights leghennen