Frank Habraken blogt over BIG Challenge

Riethoven, maandag 13 maart 2017
aangepast: maandag 8 mei 2017

De tweede blog van Frank Habraken, vleeskuikenhouder uit Riethoven. Samen met zijn vrouw Yvonne, zus Marinet, broer Jan, vader Jan en oom Jan gaat hij in juni met BIG Challenge, farmers against cancer, meedoen aan de Alpe d’HuZes. Ze hebben al ruim € 15.000 ingezameld. Doel is om € 30.000 in te zamelen, dat geld gaat 100% naar KWF voor de strijd tegen kanker. Frank´s dochter Sylke (5) wordt nu behandeld tegen kanker.

We hebben hier in het Zuiden net de carnaval achter de rug. Een leuke week; even de zorgen aan de kant. Ook Sylke heeft gezellig mee carnaval gevierd en daarna de laatste chemokuur gehad. Weer een reden voor een feestje. De chemo’s hebben we nu achter de rug en kunnen we afstrepen.

Sponsors zoeken
De afgelopen maanden zijn we druk geweest met het werven van sponsors voor op de Alpe d´HuZes shirts. Gelukkig sponsoren veel bedrijven uit de pluimveesector dit goede doel. Ons doel van BIG Challenge is ook om de sector te promoten. Daar hebben we met zijn allen profijt van.
Eind januari hadden we een informatieavond van BIG Challenge in Apeldoorn. Een onderzoeker en oncoloog van het Catherina ziekenhuis vertelden over behandeling van patiënten met slokdarmkanker. (link). Een interessant verhaal om te weten wat er met Alpe d’HuZes geld gebeurt. Ook werden daar de mogelijke sponsoractiviteiten uitgelegd. Je doet er ideeën op, waarmee we verder mee aan de slag zijn gegaan.

Open dag met Pasen
Op 16 en 17 april organiseren we als de vogelgriepsituatie het toelaat, op ons vleeskuikenbedrijf aan de Bisschop Rythoviusdreef een open dag. We werken met het X-treck systeem voor het uitkomen van de kuikens in de stal. Dat willen we boeren en burgers tijdens die open dagen ook laten zien. We plaatsen de broedeieren 15 April in de stal zodat de bezoekers vanachter glas het uitkomen van de kuikens kunnen bekijken. Het systeem bevalt ons prima. Die dagen willen we sponsorgeld ophalen via de bedrijven die een stand plaatsen, uit de omzet van koffie, drank en hapjes en natuurlijk door de verkoop van promotiematerialen Chicks are Cool T-shirts, mokken etc. Gelukkig krijgen we veel hulp van vrijwilligers. Ik vind dit een mooie combinatie; geld ophalen voor goede doel en onze sector laten zien.

Op 21 en 22 april organiseren we Tonproatersavonden in Oerle. Een echt Zuidelijk gebeuren; een tonproater is een soort one man cabaretshow. We zijn al helemaal uitverkocht! Met regionale sponsors, de kaartverkoop en bijdrage vanuit drankomzet hopen we weer veel sponsorgeld op te halen. Zo heeft elke team leuke acties. Bekijk de agenda op de site.

Trainen
Het valt nog niet altijd mee om tijd te vinden voor het trainen. Regelmatig wandelen we zondags. Thuis heb ik een loopband. Het wordt nu langer licht dus kunnen we ook ’s avonds op pad. Maar die berg opkomen, gaat mij wel lukken. Opgeven is geen optie.

Zaterdag 18 maart organiseert BIG Challenge een trainingsrit op de Holterberg met een spreker Bilal Durmaz. Daar gaan we natuurlijk heen. Trainen en collega deelnemers ontmoeten en er komt een interessante spreker om ons te inspireren en motiveren, Bilal Durmaz, personal trainer die ook kandidaten van het RTL4-programma Obese begeleidt.

LIV Venray
Op de LIV in Venray, van 14 tot en met 16 maart, verkopen deelnemers van BIG Challenge weer de Coole T-shirts. Voor slechts 10 euro heb je zo’n cool T-shirt en sponsor je BIG Challenge. Een mooie manier om onze agrarische sector in een positief daglicht te zetten!
  


 

Tekst: Frank Habraken

Beeld: Frank Habraken

Deel deze pagina

Lees ook


Meer artikelen uit Riethoven

Gerelateerd op dossier BIG Challenge

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen