BC on tour met Maarten van der Weijden

vrijdag 21 april 2017

BIG Challenge, farmers against cancer, roept zoveel mogelijk (oud) deelnemers, supporters en vrienden van BIG Challenge op om vrijdag 12 mei naar het startschot bij KWF in Amsterdam te komen.

Olympisch zwemkampioen Maarten van der Weijden toegezegd het startschot te geven, samen met Betty, de bekende (ex-)finishmiss van Alpe d’HuZes. Het belooft een mooie ‘reünie’ te worden van deelnemers en oud-deelnemers aan BIG Challenge. Zorg daarom dat je erbij bent en meld je aan.

Samen grenzen verleggen
Vanaf vrijdag 12 mei tot en met vrijdag 19 mei gaat BIG Challenge grenzen verleggen met BIG Challenge on Tour. Een tiendaagse fietstocht van Amsterdam (KWF-kantoor) naar Berlijn (kantoor Krebs Hilfe), georganiseerd in samenwerking met BIG Challenge Deutschland. Agrariërs, mensen werkzaam in de agrarische sector en mensen die de agrarische sector een warm hart toedragen samen op de fiets. Bijna 1.000 kilometer aandacht voor onze medemens die te maken krijgt met kanker, nu of in de toekomst.

BIG Challenge Deutschland organiseerde in 2016 voor het eerst een tour naar Krebs Hilfe in Berlijn. „Een gigantische happening met veel publiek waarin we de agrarische sector en de bijdrage aan kankeronderzoek goed hebben kunnen uiten. In Duitsland is fietsen voor een goed doel nog niet zo populair als in Nederland”, aldus Roland van Asten, oud-deelnemer BIG Challenge en mede organisator BIG Challenge Deutschland.

Agrarische sector draagt al meer dan 7 miljoen bij aan KWF
„De boodschap die we in Amsterdam neer willen leggen is de bijdrage van de agrarische sector. Sinds 2009 hebben we al meer dan 7 miljoen euro bijgedragen aan de strijd tegen kanker. Daar zijn we trots op en dat willen we delen”, aldus Marian Claessens - Jenniskens, oud-deelnemer en lid stuurgroep BIG Challenge. „We hopen dat zoveel mogelijk (oud)deelnemers, supporters en mensen die BIG Challenge een warm hart toedragen aan de start verschijnen zodat we Nederland kunnen laten zien wat wij als agrarische sector doen voordat we in juni naar de Alpe vertrekken”, aldus Marian Claessens.

Hier vind je meer informatie over de Tour en de aanmeldknop. Aanmelden voor de hele tour uiterlijk 21 april vanwege de overnachtingsfaciliteiten. Je kunt per etappe inschrijven tot 8 mei.

Tekst: Monique van Loon

Beeld: BIG Challenge

Deel deze pagina

Lees ook


Gerelateerd op dossier promotie

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen