BIG Challenge-teller nu al op € 777.777

zaterdag 1 april 2017

Het is geen 1 april grap: de BIG Challenge teller staat nu al op € 777.777. De sponsorwerving BIG Challenge/Alpe d’HuZes verloopt succesvol. Dit jaar gaat BIG Challenge op 31 mei en 1 juni met 27 teams en in totaal 229 deelnemers samen met vele vrijwilligers weer meedoen met de Alpe d'HuZes om zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen kanker en de agrarische sector te promoten.

Nederlandse boeren, hun adviseurs, toeleveranciers en afnemers zetten zich samen in voor de strijd tegen kanker. Met maar liefst 150 fietsers en 64 lopers, verdeeld over 25 teams, staan zij op 31 mei en 1 juni van dit jaar aan de start van Alpe d’HuZes. De werving van sponsorgeld voor dit evenement verloopt zeer voorspoedig. Dat blijkt wel uit het bedrag van € 777.777 dat nu al bij elkaar is gebracht.

Daarmee is de totale bijdrage van de agrarische sector aan de strijd tegen kanker over de afgelopen jaren gestegen naar 7,2 miljoen euro.

Op één dag zes maal de Alpe d’Huez op
Alpe d’HuZes is een actie waarbij deelnemers, alleen of in een team, geld bijeenbrengen en daarmee een bijdrage leveren aan de strijd tegen kanker. Onder het motto ‘Opgeven is geen optie’ beklimmen de deelnemers op één dag tot wel zes keer de legendarische Alpe d’Huez. Ook een groep van 214 boeren en hun zakenrelaties doet in BIG Challenge-verband op 31 en 1 juni mee aan Alpe d’HuZes. Ze zetten zich daarmee keihard in om een einde te maken aan de ellende en de onmacht die de ziekte kanker in onze maatschappij veroorzaakt. Een ziekte die toeslaat bij 1 op de 3 mensen en daarbij ook grote gevolgen heeft voor familieleden, vrienden en collega’s. Om dit te bereiken traint de groep maandenlang individueel en in groepsverband. Daarnaast benadert elke deelnemer een groot aantal sponsors en organiseren ze allerlei ludieke en/of sportieve activiteiten zoals diners, loterijen, wijnacties, benefietconcerten, sponsorlopen, dienstenveilingen, spinningmarathons en verkoop van agrarische producten.

Op de fotocollage staan een aantal van de deelnemers en vrijwilligers van dit jaar.

Tekst: Monique van Loon / BIG Challenge

Beeld: BIG Challenge

Deel deze pagina

Lees ook


Gerelateerd op dossier promotie

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen