Niet harder maar slimmer werken

zondag 16 april 2017
aangepast: maandag 17 april 2017

Jan Workamp schreef samen met Hessel Jan Smink een boek waarin hij zijn managementervaring, onder andere bij de GD, koppelde aan de adviezen en inzichten van Smink die managers en coaches begeleidt.

Jan Workamp werkte 35 jaar in loondienst in de pluimveesector; in het onderwijs (Praktijkschool Barneveld), onderzoek (‘t Spelderholt), commercie en management (De Heus, Duckto-Farm/Tomassen en GD). Van 2004 tot 1oktober 2015 was hij werkzaam als Sectormanager pluimvee bij GD.

Nieuwe uitdaging
„Ik had mijzelf beloofd op m’n achtenvijftigste iets anders te gaan doen. Dat werd ik in 2015 en toen heb ik gekozen om voor mezelf te beginnen”, vertelt Jan Workamp. Onder de naam AviConsult stelt hij nu zijn diensten beschikbaar als adviseur, projectleider en voorzitter.  „Ik kijk tevreden terug op mijn keuze; het bevalt prima. Nu ben ik ondere andere betrokkken bij het Praktijkcentrum Emissiereductie Veehouderij”, licht Jan toe.

Management boek
Samen met Hessel Jan Smink kwam Jan op het idee om een managementboek te schrijven. Het resultaat is er: een onderscheidend boek. Het bevat geen ellenlange teksten maar korte beschrijvingen van thema’s die er toe doen als je als leidinggevende verantwoordelijkheid hebt. „We hebben de thema’s alfabetisch weergegeven van A t/m Z. Bij elk thema, zoals Authenticiteit, Gevoelens uiten of Nee zeggen kun je een beschrijving lezen, aangevuld met praktische tips. Het leert je kijken naar je eigen gedrag en geeft aan hoe je dat kunt verbeteren. Een interessant boek voor managers in de agrarische sector maar ook voor pluimveehouders die leiding geven”, aldus Jan Workamp.

Kijk hier het inkijkexemplaar. Het boek is te koop bij diverse (web)winkels voor € 19,95.

Tekst: Monique van Loon

Beeld: Monique van Loon

Deel deze pagina

Lees ook


Gerelateerd op dossier ondernemen

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje

Highlights vleeskuikens & leghennen