BIG Challenge zamelt al bijna 1,2 miljoen euro in

Een foto van de tussenstand op de berg Alpe d’Huez.

dinsdag 30 mei 2017
aangepast: woensdag 31 mei 2017

Nederlandse boeren en hun adviseurs - die deelnemen aan de actie BIG Challenge, veehouderij tegen kanker - hebben al 1.192.567 euro ingezameld voor onderzoek tegen kanker.

Dat werd dinsdag 30 mei in Frankrijk op de berg Alpe d’Huez bekendgemaakt. Op woensdag 31 mei en donderdag 1 juni beklimmen ze namelijk met 230 collega’s uit de agrarische en aanverwante sectoren op één dag tot maar liefst zesmaal de Alpe d’Huez. Ze zijn daarmee al jaren één van de grootste deelnemersgroepen aan Alpe d’HuZes. 

Tijdens een indrukwekkende en emotionele bijeenkomst op dinsdag 30 mei kwamen fietsers, lopers, supporters en vrijwilligers op de top van de Franse berg Alpe d’Huez samen om hun dierbaren te gedenken. Daar lieten zij samen het bedrag van 1.192.567 euro zien dat ze met z’n allen bijeen hebben gebracht voor onderzoek tegen kanker. Donderdag 1 juni zal dit bedrag nog verder oplopen. Elke beklimming levert namelijk ook nog het nodige op. Bovendien loopt de actieperiode nog door tot eind september 2017.

Door deelname aan Alpe d’HuZes willen Nederlandse agrariërs laten zien dat niet alleen de bedrijven, de gezondheid en het welzijn van de dieren hen aan het hart gaat, maar dat ze samen mee willen helpen te voorkomen dat mensen overlijden aan kanker. 

Negende keer

Het is de negende keer dat boeren, leveranciers en andere dienstverleners en betrokkenen onder de noemer ‘BIG Challenge’ aan Alpe d’ HuZes deelnemen. Maar de actie brengt nog veel meer, aldus één van de deelnemers. „Ik had dit voor geen goud willen missen. Allemaal samen strijden tegen die rotziekte en tegelijkertijd vol trots aan de maatschappij laten zien waar wij als sector toe in staat zijn. Dit geeft echt een enorme kick. Dat zou iedere boer zelf een keer mee moeten maken.” 

BIG Challenge is gestart in 2009 door Herman Houweling. In de afgelopen jaren haalden boeren ruim 6,5 miljoen euro op voor onderzoek tegen kanker. Dit bedrag is voor 100 procent gedoneerd aan Alpe d’HuZes/KWF Kankerbestrijding.

Tekst: Tom Schotman

Beeld: BIG Challenge

Deel deze pagina

Lees ook


Gerelateerd op dossier BIG Challenge

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen