Frank Habraken op de Alpe d'Huez

dinsdag 30 mei 2017
aangepast: vrijdag 2 juni 2017

Vleeskuikenhouder Frank Habraken uit het Brabantse Riethoven blogt over zijn ervaring als deelnemer met BIG Challenge, farmers against cancer, aan de Alpe d'HuZes.

Wat een beleving hier! Vorig jaar voor het eerst de sfeer met BIG Challenge hier mogen proeven. Dit jaar met een hele andere ervaring, want ons Silke kreeg kanker en ging de strijd aan. Gelukkig gaat het nu goed met haar.

Aankomst in Frankrijk
We zijn zondagavond aangekomen in het dorpje Alpe d’Huez, boven op de berg. Wat een klim als je die berg oprijdt! Die gaan we deze week lopen maar dat gaat ons lukken. Opgeven is geen optie.

’s Avonds de opening. Heel indrukwekkend al die filmpjes en ervaringen. Maandag hebben we hierboven op de berg een stukje met de kinderen gelopen. Die vonden het ook prachtig; die bergen met de sneeuw, het is een prachtig gezicht. Op onze facebook pagina heb ik een wedstrijdje uitgezet voor het maken van een selfie bij onze vlag. De prijs is een vleespakket van Habje kip.

Bas Mulder Award
Maandagavond was de uitreiking van de Bas Mulder Award. Een jongen die is overleden aan kanker op 24 jarige leeftijd en die heel bijzonder omging met zijn ziekte kanker. Hij fietste meerdere keren mee met de Alpe d’HuZes en bocht 0 is vernoemd naar hem. Zijn vader vertelde over zijn leven; bijzonder maar ook heftig als je daar als vader staat.

De Bas Mulder Award wordt jaarlijks uitgereikt aan een jonge onderzoeker die baanbrekend werk verricht in onderzoek naar kanker. Laat Jarno Drost van PMC Utrecht hem nu winnen! Die doet onderzoek naar nierkanker bij kinderen. Net wat ons Silke heeft! Dat sloeg in als een bom. Ons Silke werkt ook mee aan dit onderzoek. We hebben hem na afloop nog even gesproken. Fijn dat ons geld daaraan besteed wordt.

Motivatiebijeenkomst
Dinsdagmorgen de motivatiebijeenkomst van BIG Challenge; met zijn allen in een tocht hier op een berg. Dichter bij de hemel kom je inderdaad niet. Aangrijpende verhalen, ook als je niets direct iets te maken hebt met kanker. Ik besef nu eigenlijk pas hoe ziek ons Silke is geweest en hoe zwaar ze het heeft gehad.

We hebben drie kaarsen gekocht; die worden in bocht 7 bij het kerkje geplaatst. Een gek gevoel dat je die voor je eigen dochter moet kopen. Wat zijn we trots op haar! Twee kaarsen voor een vriendin en oom die nog strijden tegen kanker. Ik hoop dat onze kinderen straks kunnen zeggen, kanker daar ging je vroeger dood aan.

Elke dag sector promoten
Silke mocht mee de borden met het eindbedrag vasthouden. Spannend  1.192.567 euro! Gigantisch toch. Ik ben trots dat we dat als agrarische sector doen. Geld voor kankeronderzoek is hard nodig; dat merken we hier wel. Ik vind wel dat we elke dag onze sector moeten promoten. We moeten ons als sector goed laten zien en horen dat we gezond en veilig voedsel produceren. Elke dag weer.

Tekst: Frank Habraken

Beeld: Monique van Loon

Deel deze pagina

Lees ook


Gerelateerd op dossier BIG Challenge

Reacties

 • Ria Tops

  Ria Tops, 30-05-'17 19:19

  Heel veel succes allemaal

 • Loes van ham

  Loes van ham, 30-05-'17 19:28

  Kanjers het gaat jullie lukken

 • Odette

  Odette, 30-05-'17 20:29

  Grote klasse kanjers

 • Hanneke Schepens

  Hanneke Schepens, 30-05-'17 21:51

  Heel veel succes gewenst! En natuurlijk heel veel beterschap voor Silke! Zet 'm op!!

 • Mieke verblackt

  Mieke verblackt, 30-05-'17 22:11

  Heel veel succes !

 • Marieke

  Marieke, 30-05-'17 22:31

  Lieve familie,
  Een zware tijd achter de rug. Nu boven op die berg waar nog veel emoties los zullen komen.... maar GENIET.
  Heel veel succes en idd opgeven is geen optie en "dichterbij" komen jullie niet.

 • Wilma antoon

  Wilma antoon, 30-05-'17 23:21

  Heel veel succes en dank je wel voor de kaarsjes

 • Wim en An Cremers

  Wim en An Cremers, 30-05-'17 23:32

  Heel veel succes. Het gaat zeker lukken.

 • Angélique van Mensvoort

  Angélique van Mensvoort, 31-05-'17 13:57

  Super !!! Enorm veel succes !!!!

 • Berrie en Lean Janssen

  Berrie en Lean Janssen, 02-06-'17 14:34

  Je zou alles geven voor je gezondheid, jullie hebben ALLES gegeven , wat een doorzettingsvermogen en lot's of love, DIEP RESPECT jullie zijn kanjers !!

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

 • Logo van AgruniekRijnvallei
 • Logo van Coppens Diervoeding
 • Logo van Cobb Europe
 • Logo van Global Feed Mill
 • Logo van Big Dutchman
 • Logo van Vencomatic
 • Logo van Avivet
 • Logo van Kip van Oranje
 • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen