Noord & Oost en AdVee vaste partners 2Sistersstorteboom

dinsdag 9 mei 2017
aangepast: dinsdag 16 mei 2017

Pluimveepraktijk Noord & Oost en AdVee dierenartsen zijn sinds dit jaar de vaste ketenpartners voor conceptkuikens van slachterij 2Sistersstorteboom.

De slachterij heeft bewust gekozen om de concepten in te vullen met vaste ketenpartners. „De belangrijkste redenen hiervoor zijn: betrouwbaarheid, voorspelbaarheid, snelheid van handelen, korte lijnen, efficiëntie, tracking en tracing in geval van calamiteiten en dat bijzonderheden in de keten snel opgeleverd kunnen worden”, zegt Willem Poelsma, operationeel manager agri van 2Sistersstorteboom. 

„Werken met vaste ketenpartners is makkelijk in de overlegstructuur. Je kunt een hoge mate van uniformering afspreken. Ook kan doorvoeren van nieuw beleid snel en is dit eenvoudiger. Dit is zeer belangrijk in een wisselende markt met hoge eisen”, stelt hij. In deze benadering past dat ook voor de veterinaire ondersteuning van de pluimveehouder gekozen wordt voor vaste partners in de keten. 

Landelijke dekking

Met Pluimveepraktijk Noord & Oost en AdVee dierenartsen heeft de slachterij een landelijke dekking. „Onze verstandhouding vanuit het verleden was goed, beide partijen zijn betrouwbaar gebleken. Ook was een groot deel van de vleeskuikenhouders die voor onze concepten produceren al klant bij één van deze twee partijen.”

Vleeskuikenhouders die voor een concept van slachterij 2Sistersstorteboom produceren, kunnen vrijwillig overschakelen naar Pluimveepraktijk Noord & Oost of AdVee dierenartsen. 

„Pluimveehouders die nu zaken doen met een andere dierenartsenpraktijk kunnen er tijdens de looptijd van het contract al voor kiezen om over te schakelen. Wanneer er nieuwe afspraken gemaakt moeten worden dan is het een leveringsvoorwaarde. De pluimveehouders die vleeskuikens in een van de concepten van ons willen blijven produceren sluiten zicht dan aan bij één van deze twee pluimveepraktijken”, zegt Poelsma. 

Zelf afspraken maken  

Een vleeskuikenhouder moet zelf afspraken maken met Noord & Oost of Advee. 2Sistersstorteboom zit hier niet tussen. „De afspraak met vleeskuikenhouders in het concept is niet anders dan regulier. Voor preparaten van de dierenartsenpraktijk geldt dus een marktconforme prijs. Voor de handelingen kan de pluimveehouder kiezen voor een abonnement”, licht Poelsma toe. 

De slachterij werkt voor haar concepten al een paar jaar samen met vaste ketenpartners. Vleeskuikenhouders kopen de eendagskuikens van Morren, Elshuis of Munsterhuis en kunnen het voer afnemen van De Heus voeders of De Hoop mengvoeders. 

Tekst: Tom Schotman

Beeld: Ellen Meinen

Deel deze pagina

Lees ook


Reacties

 • Toppertje

  Toppertje, 11-05-'17 17:48

  Goed geregeld Willem. En wie niet luisteren wil, moven.

 • con(s)ceptisch kipje

  con(s)ceptisch kipje, 12-05-'17 13:11

  Steeds smaller en smaller .....
  Beperkte keuze in voer , broeier en nu ook veterinair .

  Hoe breder de informatie uit het veld , hoe beter kun je inspelen op het management .

  Al bedacht wat er gebeurt als er iets met EEN MERK enstof is , of met een specifieke grondstof bij EEN fabriek ( denk aan dioxine).

  Risico spreiden is met meer partijen samenwerken en korte lijnen zijn er via moderne communicatie middelen volop .

  Afwachten maar ....

 • piet

  piet, 14-05-'17 11:19

  Dit noemen ze vriendjes politiek.
  En de domme boeren onder ons trappen er in!
  Er zijn ook bij andere concepten van dit soort constructies.....

 • Tim

  Tim, 15-05-'17 11:02

  Het is maar wat je wilt. Je kunt ook in loondienst gaan, dan heb je elk weekend vrij....
  Presteren hoeft niet meer, bedrijven kunnen zo meeliften. Dood in de pot.

 • Bart

  Bart, 16-05-'17 15:37

  Toch mooi dat voor al die zekerheden 5 eurocent extra per kg uitbetaald wordt.

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

 • Logo van AgruniekRijnvallei
 • Logo van Coppens Diervoeding
 • Logo van Cobb Europe
 • Logo van Global Feed Mill
 • Logo van Big Dutchman
 • Logo van Vencomatic
 • Logo van Avivet
 • Logo van Kip van Oranje
 • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen