Video: Young Poultry People

woensdag 17 mei 2017

Young Poultry People (YPP) is een initiatief van zes jonge gepassioneerde vleespluimveehouders die richting de jonge consument een positief imago wil neerzetten van de vleespluimveesector.

Mart Coolen uit Helden, zoon van een vleeskuikenhouder en beoogd bedrijfsopvolger, is de voorzitter. De jonge consument bereikt de YPP via social media: Instagram bijna 200 mensen en Facebook ruim 1.300 mensen. 

Daar laten ze hun bedrijven van binnen zien en geven ze uitleg over wat ze doen en waarom dat op die manier wordt gedaan. Met name binnen Facebook vinden discussies plaats en komen geregeld vragen binnen die ze beantwoorden. Antwoorden brengen ze ook in de vorm van video’s zodat heel transparant wordt hoe de vleeskuikens gehouden worden. 

YPP probeert een organisatiestructuur met leden op te zetten, zodat meer jonge vleespluimveehouders meedoen om de sector te promoten en de kloof tussen boer en burger te verkleinen. Daarvoor komen ook bijeenkomsten, waarvan de eerste in juli staat gepland. Daarnaast wil YPP jongeren enthousiasmeren en bewust maken van de carrièremogelijkheden in de vleespluimveesector.

Video 

Het is de derde innovatie die de jury van de Innovatieprijs Vlees nomineert en waar de bezoekers van het Pluimvee Symposium Vlees op donderdag 18 mei op kunnen stemmen.

Tekst: Robert Ellenkamp

Beeld: Joyce Kuster & Bram Teeuwsen

Deel deze pagina

Lees ook


Gerelateerd op dossier Pluimveesymposium

Reacties

 • fietskip

  fietskip, 17-05-'17 13:20

  Goed initiatief. Ga zo door

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

 • Logo van AgruniekRijnvallei
 • Logo van Coppens Diervoeding
 • Logo van Cobb Europe
 • Logo van Global Feed Mill
 • Logo van Big Dutchman
 • Logo van Vencomatic
 • Logo van Avivet
 • Logo van Kip van Oranje

Highlights vleeskuikens & leghennen