Dierenbescherming opent pluimveestal Aeres Hogeschool

Dronten, zaterdag 3 juni 2017

Femke-Fleur Lamkamp, directeur van de Dierenbescherming, opent dinsdag 13 juni de nieuwe pluimveestal van Aeres Hogeschool Dronten. De pluimveestal is ontworpen volgens de richtlijnen van het Beter Leven keurmerk 3 sterren. De stal voldoet hiermee aan de meest strenge eisen die de Dierenbescherming stelt aan dit keurmerk. De opening, met aansluitend een open middag, is voor alle geïnteresseerden toegankelijk.

Dat meldt Aeres Hogeschool Dronten deze week in een persbericht. De nieuwe pluimveestal vervangt de oude stal op het terrein van het Aeres Praktijkcentrum Dronten aan de Wisentweg. Studenten van de hogeschool waren nauw betrokken bij het ontwerp en de bouw van de nieuwe faciliteit. Een groep studenten runt onder meer deze pluimveestal met ruimte voor 1.000 leghennen. Bij het ontwerp was een aantal speerpunten van groot belang: goede mogelijkheden voor praktijkleren en praktijkonderzoek en daarnaast een maatschappelijk verantwoorde stal. 

De stal is ontwikkeld volgens de normen van drie sterren Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Eisen van dit keurmerk zijn onder andere daglicht in de stal, een overdekte uitloop en ruimte voor 6,7 hennen per vierkante meter. 

Voorafgaand aan de opening van de pluimveestal vindt vanaf 12.45 uur de inspiratiesessie ‘Sensoren en dierenwelzijn: gaat dat wel samen?’ plaats op de hogeschool aan de Drieslag. Om 14:00 uur zal de opening van de pluimveestal plaatsvinden aan de Wisentweg 13C met aansluitend een open middag. Zowel de open dag als de inspiratiesessie is voor iedereen gratis te bezoeken. Aanmelden is niet nodig. 

Winnaar innovatieprijs Leg

De leghennenstal voor onderwijs en onderzoek van Aeres Hogeschool Dronten won woensdag 17 mei met 124 van de 229 stemmen de innovatieprijs Leg tijdens het Pluimvee Symposium.

Tekst: Tom Schotman & Aeres Hogeschool Dronten

Beeld: Joyce Kuster & Bram Teeuwsen

Deel deze pagina

Lees ook


Meer artikelen uit Dronten

Gerelateerd op dossier Pluimveesymposium

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen