Fotoreportage BIG Challenge

dinsdag 6 juni 2017

BIG Challenge, farmers against cancer, is een actie vanuit de agrarische strijd tegen kanker met dit jaar 236 deelnemers. Op 31 mei was de Alpe d'HuZus: deelnemers beklimmen een keer de berg. Op donderdag 1 juni, de Alpe d'HuZes, waarop fietsers, wandelaars of runners zo vaak mogelijk de Alpe d'Huez beklimmen onder het motto: opgeven is geen optie.

Bij de editie 2017 deden veel pluimveehouders mee: naast twee pluimveeteams en twee bedrijventeams van Ter Heerdt kuikens en hennen fietsten pluimveehouders mee bij een regionaal team of een bedrijventeam. Allemaal onder de vlag van BIG Challenge.

Hierbij een indruk van de Alpe d’HuZes koersdag op donderdag 1 juni. Meer foto’s kunt u hier bekijken. Enthousiast en wilt u ook uw steentje bijdragen in de strijd tegen kanker en de promotie van de agrarische sector? Deelnemers en vrijwilligers kunnen zich alvast vrijblijvend aanmelden op de site.

 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
 • bxslider
1 juni 2017, 3:15 uur. Fietsers dalen af en Alpe d'HuZes 2017 kan beginnen. Vrijwilligers hebben de kaarsen in de bochten aangestoken. Herman en Astrid van Welie, pluimveeteamleden van BIG Challenge, staan klaar voor de start. Maarten van der Weijden geeft het startschot om 4.30 uur.

1 juni 2017, 3:15 uur. Fietsers dalen af en Alpe d'HuZes 2017 kan beginnen. Vrijwilligers hebben de kaarsen in de bochten aangestoken. Herman en Astrid van Welie, pluimveeteamleden van BIG Challenge, staan klaar voor de start. Maarten van der Weijden geeft het startschot om 4.30 uur.

Marc van der Locht, legpluimveehouder uit Volkel, fietst dit jaar voor het vierde achtereenvolgende jaar mee. "Het blijft elk jaar weer bijzonder", is zijn ervaring.

Marc van der Locht, legpluimveehouder uit Volkel, fietst dit jaar voor het vierde achtereenvolgende jaar mee. "Het blijft elk jaar weer bijzonder", is zijn ervaring.

Frank Habraken, vleeskuikenhouder uit Riethoven, loopt samen met zijn vrouw Yvonne naar boven. "Het werd snel licht op de berg, mooi om die zonsopgang te zien." Lees meer over zijn ervaring in de blog op Pluimveeweb.nl.

Frank Habraken, vleeskuikenhouder uit Riethoven, loopt samen met zijn vrouw Yvonne naar boven. "Het werd snel licht op de berg, mooi om die zonsopgang te zien." Lees meer over zijn ervaring in de blog op Pluimveeweb.nl.

Bij het oppeppunt van BIG Challenge, bovenop de Alpe d'Huez, pakken vrijwilligers de fiets aan en krijgen de deelnemers een warm deken, eten en drinken voordat ze aan de volgende afdaling beginnen.

Bij het oppeppunt van BIG Challenge, bovenop de Alpe d'Huez, pakken vrijwilligers de fiets aan en krijgen de deelnemers een warm deken, eten en drinken voordat ze aan de volgende afdaling beginnen.

Bart Gussinklo uit Eibergen, fietst voor de tweede keer mee met BIG Challenge. "BIG Challenge is het mooiste wat als pluimveehouder op mijn pad is gekomen: zoveel passie en samen iets doen voor een ander namelijk veel geld ophalen voor KWF."

Bart Gussinklo uit Eibergen, fietst voor de tweede keer mee met BIG Challenge. "BIG Challenge is het mooiste wat als pluimveehouder op mijn pad is gekomen: zoveel passie en samen iets doen voor een ander namelijk veel geld ophalen voor KWF."

Rob Hoefmans, accountmanager Rabobank Peelland Zuid, fietst ook mee bij het pluimveeteam. "Het combineren van een sportieve uitdaging met positieve aandacht voor de Food & Agri sector vind ik een mooi doel."

Rob Hoefmans, accountmanager Rabobank Peelland Zuid, fietst ook mee bij het pluimveeteam. "Het combineren van een sportieve uitdaging met positieve aandacht voor de Food & Agri sector vind ik een mooi doel."

Hessel Bouwma, ex-vleeskuikenhouder uit Friesland en bijna 77 jaar, is de oudste BIG Challenger van dit jaar. Hessel fietste in 2015 met een gewone fiets de berg op. Dit jaar met een racefiets. "Dat gaat toch wat gemakkelijker. Het is echt genieten hier; het lijkt wel op de Elfstedentocht."

Hessel Bouwma, ex-vleeskuikenhouder uit Friesland en bijna 77 jaar, is de oudste BIG Challenger van dit jaar. Hessel fietste in 2015 met een gewone fiets de berg op. Dit jaar met een racefiets. "Dat gaat toch wat gemakkelijker. Het is echt genieten hier; het lijkt wel op de Elfstedentocht."

Vleeskuikenhouder Niek van der Cruijsen uit Erp: "De Alpe d'HuZes is bijzonder om mee te maken. En zeker met BIG Challenge als agrariërs onder elkaar." Als fervent mountainbiker was hij in een uur en 20 minuten boven, een snelle tijd. Om 17:30 uur was hij al zes keer gefinished. "Toen we terugfietsten naar het oppeppunt begon het te regenen en hagelen. Ik had het steenkoud. Bij het oppeppunt ben ik heel goed opgevangen: warme dekens en bouillon."

Vleeskuikenhouder Niek van der Cruijsen uit Erp: "De Alpe d'HuZes is bijzonder om mee te maken. En zeker met BIG Challenge als agrariërs onder elkaar." Als fervent mountainbiker was hij in een uur en 20 minuten boven, een snelle tijd. Om 17:30 uur was hij al zes keer gefinished. "Toen we terugfietsten naar het oppeppunt begon het te regenen en hagelen. Ik had het steenkoud. Bij het oppeppunt ben ik heel goed opgevangen: warme dekens en bouillon."

Jan Habraken, vader van Frank Habraken, fietste dit jaar voor de tweede keer mee. "Na mijn vorige deelname, kreeg mijn kleinkind kanker. Nu fietsen en lopen we met veel familie." Ondanks zijn kunstknie fietste hij de berg op.

Jan Habraken, vader van Frank Habraken, fietste dit jaar voor de tweede keer mee. "Na mijn vorige deelname, kreeg mijn kleinkind kanker. Nu fietsen en lopen we met veel familie." Ondanks zijn kunstknie fietste hij de berg op.

Tussen bocht 3 en 4 stond het entertainpunt van BIG Challenge. Met aanmoediging, muziek, gezonde hapjes pepten ze de deelnemers op voor de laatste bochten. De opblaas kip, varken en koe waren al van veraf te zien.

Tussen bocht 3 en 4 stond het entertainpunt van BIG Challenge. Met aanmoediging, muziek, gezonde hapjes pepten ze de deelnemers op voor de laatste bochten. De opblaas kip, varken en koe waren al van veraf te zien.

Volop promotie: de vlag van Blij met een Ei, gekookte en geverfde eieren en veel Coole T-shirts.

Volop promotie: de vlag van Blij met een Ei, gekookte en geverfde eieren en veel Coole T-shirts.

Vrijwilligers pelden de gekookte eieren en sneden appels, komkommers en paprika's. Egga Food uit Ospel sponsorde voor het tweede jaar gekookte groene eieren.

Vrijwilligers pelden de gekookte eieren en sneden appels, komkommers en paprika's. Egga Food uit Ospel sponsorde voor het tweede jaar gekookte groene eieren.

Toos Swinkels en Marian Claessens - Jenniskens, legpluimveehoudster uit Ysselsteyn, mmmEggie en lid van de stuurgroep, moedigden de deelnemers aan op het entertainpunt van BIG Challenge.

Toos Swinkels en Marian Claessens - Jenniskens, legpluimveehoudster uit Ysselsteyn, mmmEggie en lid van de stuurgroep, moedigden de deelnemers aan op het entertainpunt van BIG Challenge.

Marian Claessens geeft dochter Aafke, 19 jarige studente aan de HAS, een hermannetje: een duwtje genoemd naar de oprichter van BIG Challenge, Herman Houweling.

Marian Claessens geeft dochter Aafke, 19 jarige studente aan de HAS, een hermannetje: een duwtje genoemd naar de oprichter van BIG Challenge, Herman Houweling.

Ton van Welie, adviseur bij Vitelia, fietste dit jaar voor het derde achtereenvolgende jaar mee. Vorig jaar en dit jaar met het team Boerenjongens. Vanwege het overlijden van teamgenoot Mark Verhulst op 27 december 2016 werd de actiepagina van team Boerenjongens ingericht als laatste afscheid van Mark. In gedachten namen de Boerenjongens Mark mee naar boven.

Ton van Welie, adviseur bij Vitelia, fietste dit jaar voor het derde achtereenvolgende jaar mee. Vorig jaar en dit jaar met het team Boerenjongens. Vanwege het overlijden van teamgenoot Mark Verhulst op 27 december 2016 werd de actiepagina van team Boerenjongens ingericht als laatste afscheid van Mark. In gedachten namen de Boerenjongens Mark mee naar boven.

Chiel ter Heerdt: "Wat een ervaring. Alpe d'HuZes is een onvergetelijke beleving. Na het horen van de indrukwekkende verhalen tijdens de motivatiebijeenkomsten besef je nog meer waar het sponsorgeld voor nodig is. Heftig en emotioneel maar het helpt je het leven te relativeren en waarderen."

Chiel ter Heerdt: "Wat een ervaring. Alpe d'HuZes is een onvergetelijke beleving. Na het horen van de indrukwekkende verhalen tijdens de motivatiebijeenkomsten besef je nog meer waar het sponsorgeld voor nodig is. Heftig en emotioneel maar het helpt je het leven te relativeren en waarderen."

Bart Janssen, vleeskuikenhouder uit Zuidvelde, kwam als vrijwilliger de deelnemers aanmoedigen.

Bart Janssen, vleeskuikenhouder uit Zuidvelde, kwam als vrijwilliger de deelnemers aanmoedigen.

Peter Swinkels van Swinkels Allround Reiniging, bedwong de Alpe dit jaar met de fiets na twee jaar als wandelaar de berg te hebben beklommen. "Een nieuwe uitdaging. Ik vond fietsen niets voor mij maar het ging prima." Speciaal voor Peter draaide de dj tirolermuziek in het entertainpunt.

Peter Swinkels van Swinkels Allround Reiniging, bedwong de Alpe dit jaar met de fiets na twee jaar als wandelaar de berg te hebben beklommen. "Een nieuwe uitdaging. Ik vond fietsen niets voor mij maar het ging prima." Speciaal voor Peter draaide de dj tirolermuziek in het entertainpunt.

Tijdens de laatste saamhorigheidsklim brak het noodweer los. Met de nodige hermannetjes klimt de groep naar boven. Jos van Leeuwen, vleeskuikenhouder in Helden, in midden met duim omhoog, fietst vrolijk verder. Tot bocht 7 waar ze moeten stoppen. Schuilend in tenten, trailers en het kerkje wachten de deelnemers verkleumd op hulp. Bussen komen de deelnemers ophalen en vrachtwagens de fietsen. Een bizar einde zonder het prachtige finishmoment. Helaas.

Tijdens de laatste saamhorigheidsklim brak het noodweer los. Met de nodige hermannetjes klimt de groep naar boven. Jos van Leeuwen, vleeskuikenhouder in Helden, in midden met duim omhoog, fietst vrolijk verder. Tot bocht 7 waar ze moeten stoppen. Schuilend in tenten, trailers en het kerkje wachten de deelnemers verkleumd op hulp. Bussen komen de deelnemers ophalen en vrachtwagens de fietsen. Een bizar einde zonder het prachtige finishmoment. Helaas.

De volgende dag poseert het team Boerenjongens met de cheque die zij over de finish hadden mogen dragen. De nieuwe tussenstand € 1.227.980! Ruim 12 procent van het voorlopige eindbedrag van Alpe d'HuZes, € 10.021.548,86.

De volgende dag poseert het team Boerenjongens met de cheque die zij over de finish hadden mogen dragen. De nieuwe tussenstand € 1.227.980! Ruim 12 procent van het voorlopige eindbedrag van Alpe d'HuZes, € 10.021.548,86.

Ter Heerdt kuikens en hennen namen met twee teams deel aan BIG Challenge. "Ik kan het ieder bedrijf aanraden deze 'reis' te maken. Door samen te trainen en acties te organiseren om sponsorgeld in te zamelen wordt je als team steeds hechter, ook diegenen die niet meegereist zijn naar Frankrijk. De combinatie van sportieve uitdaging en het ultieme 'wij' gevoel met het hele BIG Challenge team maakt het zo uniek", aldus Chiel ter Heerdt.

Ter Heerdt kuikens en hennen namen met twee teams deel aan BIG Challenge. "Ik kan het ieder bedrijf aanraden deze 'reis' te maken. Door samen te trainen en acties te organiseren om sponsorgeld in te zamelen wordt je als team steeds hechter, ook diegenen die niet meegereist zijn naar Frankrijk. De combinatie van sportieve uitdaging en het ultieme 'wij' gevoel met het hele BIG Challenge team maakt het zo uniek", aldus Chiel ter Heerdt.

Tekst: Monique van Loon

Beeld: BIG Challenge

Deel deze pagina

Lees ook


Gerelateerd op dossier BIG Challenge

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

 • Logo van AgruniekRijnvallei
 • Logo van Coppens Diervoeding
 • Logo van Cobb Europe
 • Logo van Global Feed Mill
 • Logo van Big Dutchman
 • Logo van Vencomatic
 • Logo van Avivet
 • Logo van Kip van Oranje
 • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen