BIG Challenge: geweldige en bijzondere ervaring

vrijdag 2 juni 2017
aangepast: zondag 4 juni 2017

BIG Challenge is een actie van de agrarische sector in de strijd tegen kanker. De deelnemers beklimmen zo vaak mogelijk fietsend, wandelend of rennend de Alpe d'Huez en halen zo veel mogelijk geld op voor KWF kankerbestrijding.

‘De koersdag was geweldig. Zo bijzonder, de sfeer; echt een speciale happening. Voor ons dit jaar een extra beleving natuurlijk. We hebben ook heel veel reacties op mijn vorige blog gehad. Mooi.

Voorbereidingen
Woensdag hebben we rustig aan gedaan. Alles voorbereid voor donderdag. Als pluimveeteam hadden we rode kammetjes gemaakt voor op de groene helmhoesjes en petten van BIG Challenge. Zo zijn we extra herkenbaar. Woensdagavond was er een bezinningsbijeenkomst met Maarten van de Weijde, topsporter die genezen is van kanker, een vrouw midden in het ziekteproces en een vrouw die opgegeven is. Ontroerende verhalen en boodschappen ‘je kunt de wind niet veranderen maar wel de stand van de zeilen’ bijvoorbeeld. Knap hoe die mensen omgaan met hun ziekte.

Koersdag met noodweer
Om kwart voor twee zijn we opgestaan en zijn we met de auto naar beneden gegaan. We stonden vooraan in het startvak, meteen achter de runners. Een mooie ervaring; starten in het donker met al die kaarsje in de bochten. Voordat we in bocht 7 kwamen was het al licht. Net voor de finish heb ik ons Silke op de nek genomen en zijn we de finish overgelopen. Kippenvelmoment.

Interview
In het oppeppunt werden we echt verwend. Bouillion, pannenkoeken, warm deken. Heerlijk bijkomen en gezellig buurten. Veel gelachen en plezier gehad. Omroep Brabant wou ons intervieuwen. Een goed moment om te zeggen dat ze onze agrarische sector vaker positief in het nieuws moeten brengen. Toen de tweede afdaling met de skilift en bus. Tijd om nog meer uit te rusten en te genieten van de prachtige omgeving.

De tweede start ging geweldig. Na bocht 7 ging het minder. Ik kreeg last van de hitte. Fijn om bij het entertainpunt van BIG Challenge een eitje te eten.  Dat was een mooi promotiepunt van de agrarische sector. Lekkere eitje en frisse groenten. Ik was blij dat we weer boven waren. Yvonne ging nog voor een derde keer maar ik niet. Vanaf bocht 3 liep zij in de stromende regen. Helaas konden we niet gezamenlijk finishen vanwege het noodweer. De deelnemers op de berg werden met bussen opgehaald.

Ruim 12 procent opbrengst vanuit agrarische sector
Om acht uur maakte Alpe d’HuZes de voorlopige eindstand bekend € 10.021.548. Het team Boerenjongens onthulde de cheque met de voorlopige tussenstand tijdens de kanjerbijeenkomst van BIG Challenge € 1.227.920,-. Dat is ruim 12 procent van de opbrengst. Knap van ons. We mogen trots op onszelf zijn!

Vrijdag ging het prima. Geen spierpijn. Donderdagavond had ik eigenlijk al spijt dat ik niet voor de derde keer meegegaan was.  Vrijdag rond de middag weer richting Nederland vertrokken. Zaterdag eieren inschuiven en weer aan het werk.

Het was echt een geweldige week. Een week met een lach en een traan. Veel gezelligheid en ook kippenvelmomenten. Echt een aanrader voor iedereen; gun jezelf dit cadeau voor het leven.

Luister hier het interview.

Tekst: Frank Habraken

Beeld: BIG Challenge, Ernst Jan Boering

Deel deze pagina

Lees ook


Reacties

 • Loes van ham

  Loes van ham, 02-06-'17 17:40

  Super gedaan kanjers!

 • Bianca Stroot

  Bianca Stroot, 03-06-'17 14:42

  Wat een prestatie. Geweldig.

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

 • Logo van AgruniekRijnvallei
 • Logo van Coppens Diervoeding
 • Logo van Cobb Europe
 • Logo van Global Feed Mill
 • Logo van Big Dutchman
 • Logo van Vencomatic
 • Logo van Avivet
 • Logo van Kip van Oranje
 • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen