Blog Frank Habraken: Open dag voor BIG Challenge

maandag 17 juli 2017

Vleeskuikenhouder Frank Habraken blogt over zijn belevenissen als BIG Challenge deelnemer. Zes weken na zijn beklimming van de Alpe d'Huez organiseert hij een open dag.

Ik liep op 1 juni twee keer de Alpe d’Huez samen met veel familie. Mijn vader, broer en oom fietsten en mijn vrouw, zus en ik liepen de Alpe d’HuZes. Samen hebben we al ruim € 35.000 opgehaald voor de strijd tegen kanker.

Saamhorigheid
Voor mijn gevoel is het nog niet af; we hebben het grote finishmoment niet mee kunnen maken vanwege het noodweer. Dat is jammer; het lijkt mij een kippenvelmoment om als agrarische sector met zijn allen die finish over te komen. Dus ik ga nog een keer terug; als deelnemer of vrijwilliger dat zie ik nog wel.

Meedoen met BIG Challenge raakt je en is onvergetelijk. De onderlinge saamhorigheid en verbondenheid maakt meedoen een cadeau voor het leven. Je kunt iedereen vertellen wat je die week in Frankrijk mee hebt gemaakt, maar het gevoel kun je moeilijk overbrengen. Een van mijn supporters, die ook eens met een bedrijventeam meefietste, was het ook opgevallen hoe saamhorig we zijn bij BIG Challenge. Het is een grote familie. We hebben samen ook heel veel lol gehad daar op die berg.

Vleesverkoop
Vorig jaar ben ik als supporter mee geweest toen mijn vader meefietste; dinsdagavond kwamen we aan en vrijdagochtend weer terug. Toen was het bijzonder maar dit jaar nog veel meer. We hebben de hele week meegemaakt; de lezingen van onderzoekers, de BIG Challenge motivatiebijeenkomst op dinsdagochtend. Zo bijzonder. Voor ons natuurlijk ook door de nierkanker van ons Sylke. Het gaat nu kei goed met haar; ze is goed hersteld, gaat naar school en heeft nu lekker vakantie. Gewoon hoe het moet zijn voor een zesjarige.

Vorig jaar zijn we gestart met vleesverkoop om sponsorgeld binnen te halen. Dat bevalt zo goed dat we ermee doorgaan. Dit jaar hebben we hiermee € 2250  als sponsorgeld opgehaald. We hebben nu een mooie klantenkring die dit reguliere kippenvlees waarderen. Met een verkoopdag per maand kost het ook niet zoveel tijd.

Open dag
En het is nog niet af. We wilden met Pasen een open dag organiseren maar dat kon niet doorgaan vanwege de vogelgriep. Het draaiboek ligt klaar dus we houden nu een open dag op zaterdag 22 en zondag 23 juli a.s. Een dag voor boeren en burgers. We laten zien hoe bij ons, achter glas natuurlijk, de kuikens uit het ei komen. De bebroede eieren worden a.s. vrijdag op het X-treck systeem ingeschoven; zaterdag zullen de eerste kuikens uitkomen.

Diverse bedrijven hebben hun medewerking toegezegd, er zijn leuke activiteiten voor kinderen, een prijsvraag over de vleespluimveesector, verkoop van BIG Challenge materialen en natuurlijk kiphapjes. De opbrengsten gaan naar BIG Challenge voor de strijd tegen kanker. We hopen dat het druk wordt in Riethoven volgend weekend.

De werving voor nieuwe deelnemers 2018 is ook weer gestart. Het moet toch weer lukken om twee pluimveeteams vol te krijgen. Heb je interesse? Kijk op BIG Challenge of neem contact op.
 

Tekst: Frank Habraken

Beeld: Frank Habraken

Deel deze pagina

Lees ook


Gerelateerd op dossier promotie

Reacties

 • Fietskip

  Fietskip, 17-07-'17 14:38

  Zo is het maar net Frank.
  Deelname aan Alpe d'Huzes via Big Challenge is zeker de moeite waard.

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

 • Logo van AgruniekRijnvallei
 • Logo van Coppens Diervoeding
 • Logo van Cobb Europe
 • Logo van Global Feed Mill
 • Logo van Big Dutchman
 • Logo van Vencomatic
 • Logo van Avivet
 • Logo van Kip van Oranje

Highlights vleeskuikens & leghennen