Nieuwe vleeskuikenrassen voor Beter Leven Keurmerk

De Rambler Ranger.

zondag 30 juli 2017

Fokkerij organisatie Aviagen kondigt aan dat haar langzaam groeiende rassen Ranger Gold en Rambler Ranger kunnen worden gebruikt voor het Beter Leven Keurmerk.

Hiermee zijn drie vleeskuikenrassen van de fokkerij organisatie beschikbaar voor het Beter Leven ketenkeurmerk, schrijft Aviagen in een persbericht. Sinds 2012 was het ras Rowan Ranger van Aviagen al goedgekeurd voor het Beter Leven keumerk. Het 1, 2 en 3 sterrensysteem is ontwikkkeld door de Dierenbescherming om het welzijn van dieren te verbeteren. 

Als onderdeel van het certificatieproces, hebben de twee rassen een uitgebreide productie- en welzijnstoets ondergaan inclusief audit door Wageningen University and Research Centre. De Ranger Gold is geschikt voor productie in de stal, vrije uitloop en biologisch. De Rambler Ranger is een traditioneel vleeskuiken dat tot een latere leeftijd wordt gehouden en geschikt is voor biologisch en vrije uitloop.

Belangrijke stap 

„Aviagen zet hiermee een belangrijke stap in dit segment, dat groeiende belangstelling geniet van de consument,” zegt  Aviagen Ltd general manager Magnus Swalander.

„De Dierenbescherming is blij dat twee nieuwe langzaam groeiende rassen van Aviagen kunnen worden gebruikt op de Nederlandse markt. Gebaseerd op onze welzijnsassessment, kunnen wij bevestigen dat de Ranger Gold en de Rambler Ranger zijn goedgekeurd om te worden gebruikt in het certificatieschema van het Beter Leven Keurmerk,” vertelt Marijke de Jong-Timmerman, programmamanager Beter Leven keurmerk.

De Ranger Gold.

Tekst: Tom Schotman

Beeld: Aviagen

Deel deze pagina

Lees ook


Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje

Highlights vleeskuikens