Grondprijs in West stijgt met 10 procent

zondag 6 augustus 2017

De agrarische grondprijs in landsdeel West is in het tweede kwartaal van 2017 met 10 procent gestegen. De prijs is nu 59.900 euro per hectare. Vorig kwartaal was dit nog 54.300 euro per kwartaal.

In de andere landsdelen is de prijs mijn of meer hetzelfde gebleven. In landsdeel Zuid is de prijs helemaal niet veranderd. In landsdeel Noord daalde de prijs met 1,4 procent tot 51.000 euro per hectare. Vorig kwartaal was dit nog 51.700. In Oost steeg de prijs met 2,6 procent tot 60.000 euro per hectare. Vorig kwartaal stond daar de teller op 58.500 euro per hectare. Voor het eerst sinds 2014 lijkt de grond in West bijna duurder te worden dan de agrarische grond in Oost. 

Handel
De handel in landbouwgrond steeg het afgelopen half jaar in vergelijking met het eerste half jaar van 2016. In 2017 werd er tot nu toe 18.000 hectare grond verhandelde. Dat is een stijging van 3,4% op het eerste half jaar van 2016. Toen werd er 17.400 hectare grond verhandeld. 

Gemiddelde
De gemiddelde agrarische grondprijs in Nederland is gelijk aan het eerste kwartaal van 2017, namelijk 57.800 euro per hectare. 

Tekst: Rosanne van Schriek

Beeld: Susan Rexwinkel

Deel deze pagina

Lees ook


Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje

Highlights vleeskuikens & leghennen