Vijf nieuwe vogelgriep uitbraken in Italië

donderdag 10 augustus 2017

De afgelopen week waren er vijf nieuwe uitbraken van hoogpathogene vogelgriep in het noorden van Italië.

Woensdag 9 augustus is op een vleeskalkoenenbedrijf in de provincie Mantua, in de regio Lombardije hoogpathogene H5N8 vogelgriep vastgesteld. Op het bedrijf waren 6.500 dieren aanwezig van 128 dagen oud. De besmetting is ontdekt vanwege verhoogde uitval in de afgelopen dagen. Het bedrijf bevindt zich aan de rand van het beschermingsgebied van het legbedrijf dat op 21 juli besmet raakte, meldt Avined donderdagmorgen 10 augustus in een update.

Afgelopen zaterdag 5 augustus werd het virus vastgesteld op drie kalkoenbedrijven in dezelfde regio. Deze bedrijven bevonden zich allemaal in het bovengenoemde beschermingsgebied. Verder werd die dag een vierde besmetting vastgesteld op een ganzenbedrijf met 965 ganzen in de provincie Pavia. 
 
Eerder deze week werd bij een knobbelzwaam in het North Norfolk, in het oosten van Engeland, hoogpathogene H5N8 vogelgriep geconstateerd. De Wereldorganisatie voor diergezondheid (OIE) maakte dit deze week bekend. 

Tekst: Tom Schotman

Beeld: Kim Lakerveld

Deel deze pagina

Lees ook


Gerelateerd op dossier Vogelgriep

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje

Highlights vleeskuikens & leghennen