Noodfonds voor getroffen pluimveehouders

Baexem, zaterdag 5 augustus 2017
aangepast: zaterdag 12 augustus 2017

Jules Slangen en Marco Janssen van Lifarma uit Baexem (LB) en Alex Janssen van Vepymo hebben een noodfonds voor door fipronil getroffen pluimveehouders opgericht.

„Alle Nederlandse leghennenhouders worden nu geraakt door het fipronil incident. Zowel direct als indirect, met enorme drama’s en schade als gevolg. Dit alles omdat ze ten goeder trouw zaken hebben gedaan met een bedrijf met een goedgekeurd luizenbestrijdingingsmiddel (Dega 16) waar achteraf het voor pluimvee verboden middel fipronil in bleek te zitten”, zegt Marco Janssen. 

„Dit is voor ons de beweegreden geweest om dit initiatief te starten om zo de Nederlandse pluimveehouderij een hart onder de riem te steken. Wij vinden namelijk dat de toekomst van deze belangrijke sector gewaarborgd moet blijven!”

„Lifarma zal het voortouw nemen om als eerste 5.000 euro over te maken, en verwacht dat iedereen die de pluimveehouderij een warm hart toedraagt dit voorbeeld naar daadkracht zal volgen. Alle stortingen komen rechtstreeks tegoed aan de sector”, zegt Janssen. 

Storten kan vanaf zaterdag

Vanaf zaterdag 5 augustus kan iedereen geld storten voor de door fipronil getroffen pluimveehouders op rekeningnummer: NL91 RABO 0321581644 ten name van Stichting Gezond Ei.

Tekst: Tom Schotman

Beeld: Facebook Marco Janssen

Deel deze pagina

Lees ook


Meer artikelen uit Baexem

Gerelateerd op dossier fipronil

Reacties

 • Bert

  Bert, 05-08-'17 22:22

  Gevalletje ei(gen)belang.

 • hans

  hans, 06-08-'17 0:38

  Kan wel zijn Bert alleen dit maakt hun geld en hun idee niet minder waard

 • Bert

  Bert, 06-08-'17 8:03

  Onzin Hans, advertenties zijn duurder. Smakeloos dit.

 • Geert43

  Geert43, 06-08-'17 8:16

  Zeg Bert is jou achternaam misschien Schippers?

 • Cookie

  Cookie, 06-08-'17 8:56

  Ja Bert of Freriks?

 • Cookie

  Cookie, 06-08-'17 9:00

  Geert43, Is jou achternaam soms ook schippers?

 • Eva

  Eva, 06-08-'17 17:27

  Goed initiatief zou zeggen rol het sector breed uit.Laat het geld van het fonds circuleren zodat het noodfonds blijft 'leven' hier geld,de ondergang van een is de ondergang van allen.

 • Rene

  Rene, 06-08-'17 18:51

  Geef mij maar een stoppers regeling, ik ben de regelgeving en controle instanties hier spuugzat.

 • dirk

  dirk, 06-08-'17 19:37

  Rene, ik denk dat je niet de enige bent. Als de incidenten zoals AI en nu dit weer elkaar zo snel opvolgen dan zijn dat de druppels die de emmer op veel plekken doet overlopen. Wie durft eerlijk te zeggen dat ie liever stopt als doorgaat in dit ondernemers onvriendelijkste land van de EU? We konden de pluimveehouderij en misschien wel de gehele veehouderij wel eens sneller kwijt zijn als alle andere maak industrieën zoals textiel , scheepvaart , vliegtuigindustrie en steenkool bij elkaar.

 • Ei!!

  Ei!!, 06-08-'17 21:15

  Wat allemaal een frustraties in de bovenstaande berichten, laten we blij zijn dat er mensen zijn die zich zo inzetten voor de sector! Discussies zijn er genoeg geweest hier de laatste weken, ieder met een eigen mening, maar alleen redden we het niet we moeten het met z'n allen doen! Ik wens Jules, Marco en Alex veel succes! Op mijn steun kunnen jullie rekenen!!

 • Koen van de Kerkhof

  Koen van de Kerkhof, 07-08-'17 17:35

  Heel goed Ei!! De hele periferie eet van de pluimveehouders, dus is het goed als ze nu een gebaar maken. We zullen hier met zn allen uit moeten komen. Snel zeggen dat het eigen belang is, is o zo makkelijk. Ik ben blij dat er nog mensen uit de toeleverende sector zijn die hun nek uit durven steken. Niks doen is wel het makkelijkste!! Sterkte allen

 • Haan

  Haan, 09-08-'17 16:43

  kan het voedselagentschap geen proces aan zijn broek krijgen wegens tergend langzaam en niet-proffesioneel handelen? Waarom is de "middle-man" altijd de dupe van een fraudeur en een lamentabel overheidsbedrijf ? Oorzaak en gevolg ???

 • Driek

  Driek, 12-08-'17 13:27

  Een gewaarschuwd man telt voor twee . Zou dit dan niet gelden voor toezicht houder ?.

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

 • Logo van AgruniekRijnvallei
 • Logo van Coppens Diervoeding
 • Logo van Cobb Europe
 • Logo van Global Feed Mill
 • Logo van Big Dutchman
 • Logo van Vencomatic
 • Logo van Avivet
 • Logo van Kip van Oranje

Highlights vleeskuikens & leghennen