Amerikaanse vleeskuikensector kruipt uit dal

zondag 10 september 2017

De export van Amerikaanse vleeskuikens voelt nog steeds de gevolgen van de vogelgriepuitbraken van 2015. Het totale verlies voor de pluimveesector wordt geschat op zo’n 4,2 miljard dollar.

Dat schrijft het Vlaamse Pluimvee woensdag 6 september in haar wekelijkse nieuwsbrief na vertaling van een bericht van PoultryWorld. Volgens de voorzitter van de Amerikaanse pluimvee en eieren exporteurs, is het vooral de vleeskuikensector die geleden heeft onder deze vogelgriep uitbraken; zelfs al waren er geen uitbraken in die sector. Het zijn vooral de importrestricties die door bepaalde landen, waaronder China, opgelegd werden die aan de basis van dit verlies liggen.

Momenteel zijn de meeste grenzen weer open voor Amerikaans pluimveevlees, maar toch is de situatie nog niet volledig hersteld. Voor dit jaar verwachten ze een exportwaarde van zo’n 3,36 miljard dollar. Dat is toch nog een heel stuk onder het niveau van vóór de uitbraken, wanneer ze op ongeveer 4,5 miljard dollar zaten. 

Ondanks het feit dat er in het laatste jaar nog twee kleinere uitbraken waren van vogelgriep zijn de gevolgen hiervan veel beperkter. Volgens de voorzitter begrijpt men intussen dat we met vogelgriep moeten leren leven. „Het zou immers wel eens kunnen dat we in de nabije toekomst constant geconfronteerd worden met vogelgriep”.

Tekst: Tom Schotman & Pluimvee

Beeld: Agrio archief

Deel deze pagina

Lees ook


Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens