Verklaring voor collectieve financiering wordt ingediend bij EZ

dinsdag 12 september 2017
aangepast: woensdag 13 september 2017

Na 2,5 jaar voorbereiding en politieke tegenwerking wordt de AVV-aanvraag door OVONED en PLUIMNED voor de pluimveesector in september ingediend bij het Ministerie van Economische Zaken.

Deze Algemeen Verbindend Verklaring is nodig voor collectieve financiering voor onderzoek naar Diergezondheid inclusief dierenwelzijn, voedselveiligheid en volksgezondheid en vermindering milieu-emissies.

Innovatie is noodzakelijk
Om als Nederlandse pluimveesector een vitaal toekomstperspectief te kunnen blijven behouden is onderzoek en innovatie essentieel. Maar onderzoek moet wel relevant zijn en op effectieve en  efficiënte wijze worden gecoördineerd en uitgevoerd. De ALV van de NVP heeft in 2016 ingestemd met opstellen en indienen van een (raamwerk) AVV-aanvraag mits er goede betrokkenheid en inspraak vanuit de praktijk (pluimveehouders) geborgd kon worden.

Concrete projecten en onderzoeken maken onderdeel uit van dat raamwerk, waar nog keuzemomenten voor de sector volgen. Na goedkeuring van dit raamprogramma zal de NVP een oproep doen aan pluimveehouders die een actieve bijdrage willen leveren aan een goede uitvoering van onderdelen van het raamprogramma. Het is het geld van pluimveehouders en daarmee is het aan ons om mee te bepalen hoe het wordt uitgegeven. Samen met AVINED wordt gekeken naar een systematiek waarbij pluimveehouders geconsulteerd kunnen worden.

Tekst: Monique van Loon

Beeld: Susan Rexwinkel

Deel deze pagina

Lees ook


Gerelateerd op dossier markt & ondernemen

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen