De haan als burger in de winkel

dinsdag 12 september 2017

Bij Kipster in Venray worden nu 24.000 hanen opgefokt voor het vlees. Deze week gaan de eerste hanen naar de slacht. Eind oktober liggen de eerste haanburgers in de schappen van Lidl.

De haan als burger in de winkel, meldt NOS maandag 11 september. Dat is uniek, want hanen werden tot nu toe gezien als economisch waardeloos. „Een afvalproduct van de eierindustrie,” zegt Ruud Zanders, een van de vier oprichters van Kipster. Met hun bedrijf richten ze zich op dier- en milieuvriendelijke methoden voor die eierindustrie. Ze sloten een contract voor vijf jaar af met Lidl, een supermarktketen met ruim 400 filialen in Nederland.

Kipster
Behalve de burgers gaat Lidl Nederland ook eieren van het nieuwe pluimveeconcept Kipster verkopen.

Het Kipster stalconcept is ontwikkeld door vier ervaren ondernemers, met elk een eigen specialisme: Maurits Groen (milieu), Ruud Zanders (pluimvee), Olivier Wegloop (communicatie) en Styn Claessens (pluimvee). Ze hebben ruim vier jaar gewerkt aan de ontwikkeling van Kipster.

Open dagen
De stal heeft een lichtdoorlatende binnentuin, met aan beide kanten daarvan nachtverblijven met volière-inrichting van Big Dutchman. Aan beide buitenkanten is een bosrand afgeschermd met windbreekgaas.

Vrijdag 15 september vindt de opening van Kipster plaats met een open dag van 15:30 tot 21:00 uur. Op zaterdag 16 september zijn de deuren geopend van 10:00 tot 17:00 uur. Bekijk hier de uitnodiging.

Lees het artikel ‘Haanburger in versvak Lidl’ in het laatste Pluimveeweb vakblad.
Wanneer u het vakblad Pluimveeweb, dat donderdag 31 augustus is verschenen, niet heeft ontvangen, vraag het dan hier gratis aan.   

Tekst: Monique van Loon / NOS

Beeld: Bram Teeuwsen

Deel deze pagina

Lees ook


Gerelateerd op dossier ondernemen

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen