Glazen huis voor pluimveehouders

donderdag 21 september 2017
aangepast: vrijdag 22 september 2017

Pluimveehouders die getroffen zijn door de fipronil-affaire krijgen een financieel steuntje in de rug. In Barneveld wordt in oktober geld opgehaald voor deze boeren. De plannen zijn nog niet helemaal concreet, maar het ziet er naar uit dat er een glazen huis in het centrum komt te staan.

 „Daarin moeten diverse optredens plaatsvinden”, zegt de plaatselijke bakker Jaap van der Veer tegen Omroep Gelderland. Eerder al zei Van der Veer dat hij als bakker niet zonder eieren kan en daarom nu betrokken is bij het leed van zijn plaatsgenoten. „Onze kippenboeren moeten we helpen en daar gaan we een mooie actie voor bedenken.” Hij voegt toe: „Niet alleen onze boeren, maar ook andere pluimveehouders willen we helpen.”

Dinsdagavond zat een club inwoners bij elkaar om te kijken hoe ze een actie op touw konden zetten voor de pluimveehouders. Volgende week zitten ze weer bij elkaar om het plan nog concreter te maken. „Misschien koppelen we er wel een competitie aan vast,” vertelt de bakker verder. „Wie de beste uitsmijter bakt, bijvoorbeeld.”

De organisatie heeft de mmmEggies gevraagd om mee te denken. Marjan van de Vis, mmmEggie uit Barneveld: „Daar werken we natuurlijk graag aan mee. We vinden het geweldig dat burgers en bedrijven deze initiatieven nemen om ons te ondersteunen. Net zoals de petitie. Dat geeft ons positieve energie en steun.” De petitie is inmiddels bijna 4.000 keer ondertekend.

Tekst: Monique van Loon / Omroep Gelderland

Beeld: Pluimveeweb

Deel deze pagina

Lees ook


Gerelateerd op dossier fipronil

Reacties

 • Zents

  Zents, 21-09-'17 10:50

  Wanneer deze bakker bij mij in de buurt zat kocht ik de rest van mijn leven brood bij hem.

 • Rene

  Rene, 21-09-'17 12:00

  Het initiatief is prachtig.
  Het is alleen een schande dat de overheid dit niet doet.
  De overheid heeft hierdoor ook belastinginkomsten minder, wij zijn ook goed voor de economie.
  Daarin mag de overheid best investeren want bij de getroffen pluimveehouders zullen er voorlopig geen investeringen kunnen plaatsvinden.

 • ruud.

  ruud., 21-09-'17 22:33

  het goed dat erover gesproken blijft worden. heel Nederland moet weten hoe de NVWA dus overheid omgaat met zijn agrariërs, in dit geval speciaal de pluimveeveehouders. maar in deze nieuwsvoorziening wordt alleen de agrarische wereld bereikt. daarom pleit ervoor dat het filmpje van de familie Kieft op een nationale zender moet worden uitgezonden. dan weet en ziet pas heel Nederland wat er speelt. wie kan hiervoor zorgen?

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

 • Logo van AgruniekRijnvallei
 • Logo van Coppens Diervoeding
 • Logo van Cobb Europe
 • Logo van Global Feed Mill
 • Logo van Big Dutchman
 • Logo van Vencomatic
 • Logo van Avivet
 • Logo van Kip van Oranje

Highlights vleeskuikens & leghennen