Mening over insectenvoeding gevraagd

donderdag 28 september 2017

Een groep studenten van de minor Eating Animals aan HAS Hogeschool doet onderzoek naar het kweken van insecten op plantaardige reststromen uit de humane sector en vraagt de mening van pluimveehouders.

De insecten zullen vervolgens gebruikt worden als voeding voor kippen, welke weer verwerkt worden in de voedingsmiddelenindustrie. Hierdoor worden de reststromen beter benut en vormt er een circulair proces.

Groeiende eiwitbehoefte
In Nederland is sprake van een groeiende behoefte aan eiwitten voor diervoeding. De projectgroep onderzoekt daarom de mogelijkheden om plantaardige reststromen uit de voedingsindustrie te gebruiken voor de kweek van insecten. Op deze manier wordt de plantaardige reststroom omgezet in hoogwaardige eiwitten. Deze insecten kunnen vervolgens worden verwerkt in de diervoeding wanneer wet- en regelgeving dit toelaat. Dit alles gaat gepaard met maatschappelijk verantwoord produceren en verduurzaming van de agrarische sector.

Enquête
De studenten zijn benieuwd naar uw mening als pluimveehouder omtrent het voeren van insecten aan kippen. De enquête zal ongeveer 5-10 minuten in beslag nemen. Alle antwoorden die u geeft worden enkel gebruikt voor ons onderzoek en zullen verder geheel anoniem blijven. U helpt de studenten op weg door het invullen van deze enquête.

Tekst: Monique van Loon / ZLTO

Beeld: Ellen Meinen

Deel deze pagina

Lees ook


Gerelateerd op dossier voeding

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen