BIG Challenge gaat voor de tiende keer de Alpe d’Huez op

Wageningen, dinsdag 14 november 2017

Komend jaar gaat opnieuw een grote groep agrariërs een week vrij nemen om deel te nemen aan Alpe d'HuZes. Ze zetten zich daar in om sponsorgeld in te zamelen voor de strijd tegen kanker en om de agrarische sector te promoten. Zaterdag 18 november is in Wageningen de aftrap voor de tiende editie.

Op 6 en 7 juni 2018 zullen weer veel mensen uit de agrarische sector fietsend of lopend onder de vlag van BIG Challenge, farmers against cancer, de Alpe d’Huez beklimmen. Varkens-, melkvee-, kalver- en pluimveehouders, akkerbouwers, tuinders, dierenartsen, adviseurs en onderzoekers uit Nederland, België, Duitsland en andere landen zetten zich dan samen met vele anderen keihard in om een einde te maken aan de ellende die met kanker gepaard gaat. Voor de betrokkene is het een strijd op leven en dood, waar naasten vaak met onmacht naar kunnen kijken. 

Meer dan 7,5 miljoen ingezameld

Tijdens de afgelopen negen edities hebben bijna 1.300 BIG Challenge-deelnemers in totaal zo’n 7,6 miljoen euro ingezameld voor Alpe d’HuZes/KWF. Daarmee is BIG Challenge uitgegroeid tot de op een na belangrijkste fondsenwerver voor KWF Kankerbestrijding. Belangrijk te weten dat Alpe d’HuZes en BIG Challenge een strikt anti-strijkstokbeleid hanteren: 100 procent van de giften gaat via KWF naar specifieke onderzoeksprojecten die Alpe d’HuZes samen met KWF selecteert.

In 2018 gaat BIG Challenge opnieuw met meerdere teams deelnemen aan Alpe d’HuZes. Dat zal dan de tiende editie zijn. Harriët Middendorp, melkveehoudster in Foxwolde, in de kop van Drenthe, fietste in 2016 en 2017 mee. Ze zegt hierover: „Iedereen kan zijn of haar steentje bijdragen. Als vrijwilliger bij de inzamelacties vooraf aan Alpe d’HuZes, tijdens de week of natuurlijk als deelnemer. Gun jezelf dat cadeau voor het leven”, zegt ze enthousiast. Alles voor een Goed, Gezond en Gelukkig leven met kanker. Daarom gaat BIG Challenge door. Om samen met een grote groep mensen uit de agrarische sector op 7 juni 2018 voor de tiende keer over de finish te komen. 

Kom naar de aftrap in Wageningen

Heb je interesse? Kom dan op zaterdag 18 november naar de lanceringsbijeenkomst van BIG Challenge 2018. Daar kom je alles te weten over deze unieke actie. Je bent vanaf 12.00 uur welkom in het Forum-gebouw van de Wageningen UR. Het adres is Droevendaalsesteeg 2 in Wageningen. Zorg dat je erbij bent! Aanmelden voor deelname kan via www.bigchallenge.eu

Tekst: Tom Schotman

Beeld: BIG Challenge

Deel deze pagina

Lees ook


Meer artikelen uit Wageningen

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen