Europese eierproductie daalt dit jaar met 0,4 procent

woensdag 22 november 2017

De Europese Commissie schat dat de Europese eierproductie dit jaar met 0,4 procent daalt. De belangrijkste oorzaak van deze daling is de fipronilcrisis.

Dat schrijft het Vlaamse Pluimvee Actueel in haar wekelijkse nieuwsbrief. Bij de productie van de consumptie-eieren bedraagt die daling 0,6 procent. Het Duitse Marktinfo Eier & Geflügel, dat cijfers verzameld, merkt wel op dat nog niet alle Europese lidstaten hun cijfers doorgegeven hebben aan de Europese Commissie.  

De Europese Commissie schat dat de eierproductie in Nederland dit jaar met 6,6 procent daalt. De Commissie verwacht dat de Europese eierproductie volgend jaar stijgt met 3,2 procent ten opzichte van dit jaar naar 7,7 miljoen ton.

Tekst: Tom Schotman

Beeld: Gerard Burgers

Deel deze pagina

Lees ook


Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.Thema-avond Pluimveeweb

Woensdag 14 februari en 21 februari vinden de Pluimveeweb thema-avonden “Diergezondheid” plaats. Op 14 februari voor vleeskuikenhouders in het Arcus gebouw in Meppel. Op 21 februari voor leghennenhouders in het Citaverde College in Horst. De avond start met een praktijkworkshop gevolgd door het praktijkverhaal van een collega pluimveehouder. Tijdens het laatste onderdeel van het formele programma zullen de themapartners aan de hand van diverse stellingen in discussie gaan met de bezoekers. De avond wordt afgesloten met een drankje en kiphapje.                         

Highlights leghennen