Kipcaravan genomineerd voor ZLTO initiatiefprijs

maandag 27 november 2017
aangepast: woensdag 29 november 2017

Pluimveehouder Peter van Agt uit Oirschot bedacht een innovatief mobiel kippenhok met meereizende eierautomaat. Zijn initiatief is genomineerd voor de ZLTO initiatiefprijs.

De ZLTO Initiatiefprijs gaat naar leden die werken aan verniewende, originele dan wel duurzame initiatieven ter verbetering van de markt of de maatschappelijke positie van ondernemers in de groene ruimte. Een van de genomineerde is Peter van Agt met de eerste kipcaravan in Nederland. Pluimveeweb plaatste eerder een fotoreportage.

Kipcaravan
De Kip Caravan biedt onderdak aan 249 kippen. Overdag scharrelen de kippen erop los in de natuur op de Oirschotse Hei. Ongeveer elke twee weken, als er op de hei bijna geen voedsel meer te vinden is, krijgt de verrijdbare stal een nieuw plekje langs de Groene Corridor, een acht kilometer lange natuurweg tussen Oirschot en Eindhoven. Van Agt plaatste de kipcaravan een week op Strijp S bij de Dutch Design Week. „De wethouder van Eindhoven was zo enthousiast dus binnenkort heb ik een gesprek over andere interesante plekken in Eindhoven. Dat levert weer mooie gesprekken op waarbij de burger toch weer dichter bij de boer komt”, zegt Peter van AGt.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Zijn initiatief werkt positief op de leef- en werkomgeving van Eindhoven. Belangrijker nog vindt Van Agt, die in Oirschot op zijn bedrijf 33.000 leghennen houdt, dat hij een maatschappelijk steentje kan bijdragen. „Mensen met een bijzondere arbeidskans rapen de eitjes, voorzien ze van een stempel en plaatsen ze in de ei-automaat.”

Breng hier je stem uit voor de initiatiefprijs. De prijs wordt uitgereikt op donderdag 14 december tijdens het ZLTO congres.

Bekijk het filmpje over de Kipcaravan.

Tekst: Monique van Loon

Beeld: Monique van Loon

Deel deze pagina

Lees ook


Gerelateerd op dossier ondernemen

Reacties

 • Jan zwaneveld

  Jan zwaneveld, 28-11-'17 7:58

  Ben benieuwd of de eieren die verkocht worden in de automaat ook allemaal geproduceerd zijn in die caravan .

 • Jan Wijnen

  Jan Wijnen, 28-11-'17 18:40

  te gek voor woorden. Vogelgriep dreigt continu en dan een dergelijk initiatief voor een prijs in aanmerking laten komen ? En steede verplaatsen die caravan , hier is niet al te goed over nagedacht.

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

 • Logo van AgruniekRijnvallei
 • Logo van Coppens Diervoeding
 • Logo van Cobb Europe
 • Logo van Global Feed Mill
 • Logo van Big Dutchman
 • Logo van Vencomatic
 • Logo van Avivet
 • Logo van Kip van Oranje
 • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen