Nagenieten en op naar BIG Challenge 2018

maandag 6 november 2017

Het is alweer november en de tiende editie van BIG Challenge komt eraan. Ons pap heeft zich weer opgegeven voor BIG Challenge 2018. Zelf genieten we nog na en blijven onze ervaringen delen en hopen dat andere pluimveehouders ons stokje overnemen en meedoen aan BIG Challenge.

Want het is een geweldig evenement. Het kost energie maar je krijgt er zelf ook heel veel energie van terug. Het geld is 100 procent voor KWF kankerbestrijding, we promoten onze prachtige agrarische sector en laten zien dat we midden in de maatschappij staan.

Cadeau voor het leven
Ik herhaal het weer: meedoen met BIG Challenge is een cadeau voor het leven. De onderlinge saamhorigheid en verbondenheid maakt deelname een ervaring voor het leven. Je kunt iedereen vertellen wat je die week in Frankrijk mee hebt gemaakt, maar het gevoel kun je moeilijk overbrengen. Voor ons was het bijzonder dat we met het hele gezin en veel familie daar waren. Natuurlijk ook vanwege ons dochtertje dat net klaar was met de behandelingen tegen kanker. Het gaat nu gelukkig heel goed met haar. Het was een bijzonder druk jaar; de behandelingen en ziekte en de deelname met BIG Challenge. We zijn blij dat we het gedaan hebben. Het geeft een ontzettend goed gevoel om je steentje bij te dragen.

Prestatie agrarische sector 12% bedrag Alpe d’HuZes
Alpe d’HuZes heeft in oktober het eindbedrag bekend gemaakt: € 10.381.912. Als agrarische sector hebben wij daarvan € 1.252.983,— ingezameld: 12% van het totale bedrag! Nog niet eerder was de bijdrage van BIG Challenge procentueel zo groot. Voor KWF Kankerbestrijding behoort BIG Challenge dan ook tot de op twee na grootste fondsenwerver. Een resultaat waarop we als agrarische sector trots op mogen.

Dat ben ik ook. Als kersverse voorzitter ZLTO afdeling Bergeijk en binnen onze vleeskuikenstudieclub promoot ik  BIG Challenge en hoop dat andere agrariërs zich die ervaring gunnen.

Nieuwe editie 2018
Een aantal deelnemers van 2017 gaat  weer de uitdaging aan op 6 en 7 juni 2018. Mijn vader gaat voor de derde keer. Knap! Natuurlijk helpen we hem daarbij en wellicht gaan we ook mee naar Frankrijk als de kuikenplanning het toelaat.

In 2016 ben ik meegegaan als vrijwilliger en supporter, in 2017 liep ik zelf mee. Het maakt niet uit in welke hoedanigheid je meegaat; alle drie zijn nodig om het evenement tot een succes te maken.

Als deelnemer heb je mooie uitdagingen; het sponsorgeld bij elkaar brengen en de sportieve uitdaging om die berg lopend, rennend of fietsend 1 tot 6 keer te bedwingen. Veel mensen kijken tegen dat sponsorgeld op; in praktijk valt dat altijd mee. Vrijwilligers helpen je met ideeën en er zijn diverse draaiboeken beschikbaar. En met BIG Challenge promoot je de agrarische sector en worden praktische zaken voor je uit handen genomen. Een fijne club om bij te horen.

Aftrapbijeenkomst 18 november
In 2018  doet BIG Challenge voor de tiende keer mee aan Alpe d’HuZes. De pluimveesector heeft zich de afgelopen jaren mooi op de kaart gezet. We hopen dat dit doorzet. Het pluimveeteam 2018 kan nog deelnemers gebruiken. Zelf zijn wij vorig jaar niet naar Wageningen geweest; we hadden pas daarna besloten om mee te gaan doen maar de bijeenkomst was bijzonder hoorden we achteraf. Heb je interesse? Kom dan geheel vrijblijvend naar de aftrapbijeenkomst op zaterdag 18 november in Wageningen. Kijk op bigchallenge.eu voor meer informatie.

Tekst: Frank Habraken

Beeld: Jannemieke Termeer

Deel deze pagina

Lees ook


Gerelateerd op dossier BIG Challenge & promotie

Laat een bericht achter

Pluimveeweb nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende en commercieel ingegeven reacties te verwijderen.


Vakblad

Ontvang zes keer per jaar het vakblad Pluimveeweb, voor diepgaande informatie.

Gratis voor pluimveehouders!

Aanvragen

Nieuwsbrief

Ontvang op dinsdag, donderdag en zaterdag het belangrijkste pluimveehouderijnieuws in uw e-mail.


Kennispartners

Krijg meer nieuws, achtergrond, productinformatie, handige tips en tools van een kennispartner door een klik op het logo.

  • Logo van AgruniekRijnvallei
  • Logo van Coppens Diervoeding
  • Logo van Cobb Europe
  • Logo van Global Feed Mill
  • Logo van Big Dutchman
  • Logo van Vencomatic
  • Logo van Avivet
  • Logo van Kip van Oranje
  • Logo van Poultry Vets

Highlights vleeskuikens & leghennen